Gelişmiş güvenlik sistemleri üzerine ortaklık kurdular

, , Gelişmiş güvenlik sistemleri üzerine ortaklık kurdular için yorumlar kapalı

Şirketler, kurdukları Mobileye ile ZF’nin en son otomotiv radar sistemiyle entegre edeceği kamera tabanlı çip üzerinde sistemini sağlayacağını söyledi.

Teknolojiler, otoyollarda ve bazı ikincil yollarda otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleme ve şerit tutma gibi bir dizi otomatik güvenlik işlevini geliştirecek.

Mobileye ve ZF yöneticilerine göre, yeni sistemler önümüzdeki birkaç yıl içinde çeşitli Toyota otomobillerinde, kamyonlarında ve ticari araçlarında uygulanacak.

Mobileye Genel Müdür Yardımcısı Erez Dagan’a göre Toyota için geliştirilen yeni sistemler, lazer tabanlı lidar ve dinamik haritalama gibi ek sensörler ve teknolojilerle daha da yükseltilebilir.

Mobileye, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin çoğuna en yeni EyeQ4’ü de dahil olmak üzere kamera tabanlı görüş sistemleri sağlar. ZF, yeni Gen 21 orta menzilli radarı da dahil olmak üzere kamera ve radar sağlar.

Bu arada Toyota, Pony, Apex, Aurora ve Luminar da dahil olmak üzere çeşitli iş ortaklarıyla tam otomatik sistemler geliştirme konusunda derinlemesine çalışıyor.