Mercedes-Benz otobüsü, COVID-19’a karşı koruyacak

, , Mercedes-Benz otobüsü, COVID-19’a karşı koruyacak için yorumlar kapalı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında açtığı yeni otobüs alım ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk, toplamda 273 adet CNG’li otobüsü, Ankara halkının kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen, çevreci CNG yakıt özelliğine sahip Yeni Conecto Solo ve Conecto Körüklü modellerinin ilk teslimatları 6 ay içerisinde gerçekleştirilecek. 168 adedi Mercedes-Benz Conecto Körüklü CNG ve 105 adedi de Mercedes-Benz Conecto Solo CNG olarak belirlenen engelli erişimine uygun otobüsler; elektronik süspansiyon, tam otomatik dijital klima, elektronik fren yönetimi, yangın ikaz ve söndürme sistemi, devrilme dayanımı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca tüm otobüsler; COVID-19 salgınına karşı geliştirilen, her iki dakikada bir aracın içindeki havanın sürekli ve tamamen yenilenmesini sağlayan aktif klima yazılımı ve virüsleri yüzde 99,9 oranında tutma özelliği olan aktif filtrelere de sahip.

Ankara Büyükşehir Belediyesi-EGO’nun açtığı yeni otobüs ihalesini kazanan firmaların açıklanmasının ardından, 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle; Ankara BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ile ihale sözleşmesini imzalayarak teslimat takvimini başlatmış oldu.

Konuyla ilgili olarak Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “CNG’li otobüslerimiz için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından da çok değerli bir finansal destek alındı. Bu sayede Ankaramız, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın kentsel sürdürülebilirlik programı kapsamındaki yeşil şehirler programının 44. üyesi oldu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yeşil şehirler programı; her üye şehrin daha düşük karbonlu ve daha yaşanabilir bir geleceğe doğru ilerlemesi için tasarlanmış bir önlem planıdır. Çevreci özelliklerdeki CNG’li otobüslerimiz ile hem Ankara’nın hava kalitesi artacak hem de belediyenin kaynakları en verimli şekilde kullanılacak.” dedi.