Karbon emisyonlarını azaltacak

, , Karbon emisyonlarını azaltacak için yorumlar kapalı

ABB, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde, kendi emisyonlarını azaltmak maksadıyla belirlenen eylem planı doğrultusunda kâr amacı gütmeyen uluslararası Climate Group liderliğinde üç girişime katıldığını duyurdu:

EV 100: ABB, 2030 yılına kadar içerisinde 10.000’den fazla araç bulunan filosunu elektrikli hale getirmeyi taahhüt ediyor. Örneğin ABB, İsveç’te yaklaşık 700 şirket arabasını tamamen elektrikli araçlara dönüştürmeye başladı; İngiltere’de ise geçen yıl 500’den fazla şirket arabasının 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir filoya dönüştürüleceği duyuruldu.

RE 100: ABB, 2030 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedarik etmeyi taahhüt ediyor. ABB tarafından 2020 yılında kullanılan bütün elektriğin yüzde 32’si sertifikalı yeşil elektrik olarak satın alındı veya şirketin kendi güneş enerjisi santralleri tarafından üretildi. ABB, İsviçre’de 2020 yılından beri kullandığı gücün yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor.

EP 100: ABB, çeşitli enerji verimliliği hedefleri oluşturmayı ve şirkete ait tesislerde birtakım enerji yönetim sistemleri uygulamaya devam etmeyi taahhüt ediyor. An itibariyle 100’den fazla ABB tesisinde, harici olarak onaylanmış veya kendi yeterlilik beyanına sahip enerji yönetim sistemleri mevcut bulunuyor.