Sürüş izlenimi: Hyundai Kona N Line

, , Sürüş izlenimi: Hyundai Kona N Line için yorumlar kapalı

Hyundai, başta i30 N olmak üzere otomobillerine performans aşısı yaptı. N logolu modeller özellikle pist kullanımı için tasarlandı. Ülkemizde ise i20 N üretileceğine daha önce sayfalarımızda yer vermiştik. Mevcut modeller arasında hali hazırda Hyundai’nin B-SUV modeli Kona’nın sportif N Line donanımlı versiyonu ile performans beklentisi olan tüketicilerin beklentilerine cevap veriliyor. Diğer donanımlardan farklı olarak N Line’ın tasarım detayları sportifliğe vurgu yapıyor. Güçlü tasarımı oluşturan keskin ön tampon üzerinde tam LED teknolojili aydınlatmalar yer alıyor. Tamponun kenarlarındaki hava girişleri ise sürtünme katsayısına katkıda bulunurken, frenlerin soğumasına da yardımcı oluyor. Sportif tasarımlı ön ızgaranın üzerinde ve çamurlukların üst kısımlarında donanımı simgeleyen N Line logoları modeli farklılaştırıyor. Diğer taraftan çamurluk dodikleri ve marşpiyerler gövde ile aynı renkte sunuluyor. Bu da otomobilin sportif görünümünü vurguluyor. Arka tarafta ise büyük bir difüzöre ve egzoz çıkışlarına yer veriliyor. LED arka aydınlatmalar da N Line donanımı ile birlikte sunuluyor. 


İç mekanda ise kırmızı dikişli ve N logolu koltuklar dikkat çekiyor. Vites topuzu direkt olarak Kona N’den alınmış. Direksiyon üzerinde ise N logosu devam ediyor. Genel olarak burada sportif dokunuşlarla istenilen hissiyat elde edilmiş görünüyor. Çeşitli grafiklerde kullanılan dijital gösterge paneli ve kaplosuz Aplle CarPlay özelliği olan multimedya sistemi ise daha önce test ettiğimiz dizel-hibrit versiyonla aynı. 

1.6 litrelik benzinli motor, ürettiği 198 beygir güç ile Kona’yı sınıfının en güçlü otomobili yapıyor. Turbo beslemeli bu motoru sayesinde 0’dan 100 kilometre hıza 7,7 saniyede çıkan Kona, güç ve performans beklentilerini iyi bir şekilde karşılıyor. Türkiye’de sadece 4×2 çekiş sistemi ve 7 ileri çift kavramalı şanzıman (DCT) ile satışa sunulan bu motor seçeneği, 1600-4500 devirler arasında maksimum olarak 265 Nm tork üretiyor. Bu teknik özelliklerle 210 km/s hıza ulaşabilen otomobil, performanslı olmasına rağmen test değerlerimize göre 100 km’de ortalama olarak 7.5 litre yakıt tüketiyor. Yeni Kona’da selefine kıyasla daha yumuşak bir sürüş için bir dizi yürüyen aksam güncellemesi de sürüş dinamiklerine etki ediyor. Süspansiyon, aracın sportif karakterini bozmadan, sürüş konforunu iyileştirmek için yeniden ayarlanıyor. Yayların ve amortisörlerin yanında, daha iyi sürüş konforu ve daha iyi ses izolasyonu için stabilizatör çubukları da değiştirilmiş durumda. Tüm bunlarla birlikte yerden yüksek olmasının avantajı sayesinde hafif arazide de beklenen çevikliği sağlıyor. 


Kona N Line, sportif tasarımı, güçlü motoru ve fonksiyonel yapısı ile sınıfında güçlü bir koza sahip. 

Teknik Veriler

 Motor: 4 silindirli  1598 cc benzinli

Beygir gücü: 198 HP @ 6000 d/d

Tork: 265 Nm  @ 1500-4500 d/d

Şanzıman: 7 ileri otomatik

Maksimum hız: 210 km/s

0-100 km/s hızlanma: 7.7 sn

Ortalama tüketim:  5.6 Lt / 100 km

Bagaj Hacmi: 544 Lt

Ağırlık: 1409 Kg

Yazı: Buğra Özkan