“Avrupa’da 200 adede yakın satış gerçekleştirdik”

, , “Avrupa’da 200 adede yakın satış gerçekleştirdik” için yorumlar kapalı

”Geçtiğimiz dönemde lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve seri üretime hazır hale getirdiğimiz Atak Electric bir ara istasyondu. Çok yakın bir zaman önce tanıttığımız Otonom Atak Electric ise bizim odak noktamız. Bunu ilk günden beri bu şekilde planladık. Elektrikli araçlarımızı otonom araçlar için bir basamak olarak kullandık. Atak Electric ile başlayıp devamında ilerlemek istiyoruz. Otonom Jest Electric de planlarımız arasında yer alıyor. Bundan sonra devreye alacağımız her ürün otonom hazırlıklı olacak. Seviye 4 otonom özelliklerinin tümüne adapte olabilecek. Öte yandan, Karsan olarak elektrikli araç tarafında yaptığımız yatırımlar da hız kesmeden sürüyor. Kısa süre içerisinde 12 ve 18 metre boyutlarında yüzde 100 elektrikli yeni araçlarımızı yollarla buluşturacağız.“
 
“Jest Electric ve Atak Electric modern ulaşımın sembolü oldu”
 
Dünyaca tanınan ve yüksek teknolojili çözümler üreten iddialı bir marka olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Amacımız doğrultusunda kısa sürede çok sayıda başarı elde ettik. Bu modellerimizden Jest Electric, yüksek manevra kabiliyeti, geniş iç mekânı, kompakt boyutlarıyla dar sokaklardaki kıvraklığı, dinamik tasarımı ve tırmanma performansıyla kısa sürede Avrupa kentlerinde tercih sebebi oldu. 8 m sınıfındaki Atak Electric ise 300 km menziliyle rakiplerinin önüne geçerek fark yarattı ve yine birçok belediyenin tercih ettiği bir ulaşım aracı haline geldi. 
 
“Pandemiye rağmen Türkiye ekonomisi için üretmeye devam ettik”
 
Karsan olarak pandeminin ilk günlerinden itibaren “Acil Durum Eylem Planı” oluşturduk ve kurduğumuz özel bir ekiple gündemi anlık olarak takip ettik. 2020’nin Mart ayından itibaren tüm lokasyonlarımızda, çalışma ve ortak alanların sıklıkla dezenfeksiyonu, ziyaretçi yasağı, uzaktan online toplantı gibi birçok tedbiri hassasiyetle devreye aldık. Kısacası bu dönemde de Türkiye ekonomisi için üretmeye ve ürettiğimiz araçları toplumun ihtiyacına sunmaya devam etme bilinciyle hareket ettik. Bunu yaparken de hiç şüphesiz insan sağlığı birinci önceliğimiz oldu. 
 
“Elektrikli araçlarımızla Avrupa’da toplam 200 adede yakın satış gerçekleştirdik”
 
Geldiğimiz noktada elektrikli araçlarımızla 30’dan fazla Avrupa şehrinde toplam 200 adede yakın satış gerçekleştirdik. Bugün yüzde 100 elektrikli araçlarımız olan Jest Electric ve Atak Electric, Avrupa’nın 30 şehrinde görev yapıyor ve bu araçlar 1 milyon kilometreyi aşkın yol yaptılar. Avrupa’da pazara sunulduğu 2019 yılında yüzde 24 pazar payı elde eden Jest Electric, 2020’de yüzde 43 pazar payına ulaşarak 3,5-6 ton segmentinin lideri oldu.  
 
“Seviye-4 Otonom Atak Electric’i dünyaya sunduk”
 
Bizim açımızdan 2020’nin en önemli gelişmelerinden birisi de geleceği kucaklayan öncü ürünümüzün yollarla buluşması oldu. Bu kapsamda, kendi sınıfında Avrupa ve ABD’nin ilk Seviye-4 Otonom otobüsü Otonom Atak Electric’i dünyanın beğenisine sunduk. Avrupa ve Amerika’da 8 metre sınıfında ilk kez gerçek rotada çalışabilecek Seviye 4  otonom özelliklerine sahip otobüsü olan Otonom Atak Electric’i, Karsan’ın yüzde 100 elektrikli modeli Atak Electric üzerinde yapılan çalışmalarla geliştirdik.