Ypres Rallisi’nde podyuma çıktı

, , Ypres Rallisi’nde podyuma çıktı için yorumlar kapalı

Efsanevi Spa-Francorchamps Pisti’nin de dahil edildiği ralli etaplarında takımın genç pilotu Kalle Rovanperä üçüncü olarak podyuma çıktı.

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olarak ilk kez gerçekleştirilen Ypres Rallisi’nde tüm pilotlar arasında yakın bir mücadele yaşandı. Rovanperä’nın ardından takım arkadaşları Elfyn Evans dördüncü ve Sébastien Ogier beşinci sırayı aldılar.

Ardennes bölgesinin virajlı yollarıyla Spa Pisti’nin kombine edildiği rallide Rovanperä, Evans’ın 6.5 saniye önünde yarışı podyumda tamamladı. Bununla birlikte güç etabı’nda Ogier, en iyi ikinci zamana; Rovanperä dört ve Evans ise en iyi beşinci zamana imza attı. Böylece takıma ekstra puanlar kazandırdılar.

Bu sonuçlarla birlikte Ogier, 162 puanla Pilotlar Şampiyonası liderliğini sürdürürken Evans 124 puanla ikinci sırada yer aldı. TOYOTA GAZOO Racing de Markalar Şampiyonası’nda 41 puan farkla ilk sıradaki yerini korudu.

Yarışı değerlendiren takım kaptanı Jari-Matti Latvala, sürücüler arasında yakın bir mücadele yaşandığı ifade ederek “Sonuç olarak Rovanperä harika temposuyla ralliyi podyumda tamamladı. Tüm pilotlarımız hafta sonu boyunca iyi bir iş çıkardı ve şampiyona için önemli puanlar toplamayı başardık.” dedi.

Ralliyi podyumda tamamlayan Kalle Rovanperä ise yakın mücadeleden keyif aldığını belirterek sonuçtan memnun olduğunu ifade etti.

Ypres Rallisi’nin ardından takımlar 2013’ten bu yana ilk kez takvime dönen Yunanistan’daki Acropolis Rallisi’nde mücadele edecekler. Ralli etapları engebeli ve kayalık yollarıyla efsanevi bir üne sahip. Bu zorlu etaplar hem otomobilleri hem de pilotları zorlu bir sınavdan geçirecek.