“Kadın Bisiklet Takımı” ile yarışacak

, , “Kadın Bisiklet Takımı” ile yarışacak için yorumlar kapalı

#Kadınlarİsterse – Suzuki adıyla oluşturulan ve kadınların başarılarına atıfta bulunan takım, 21-22 Ağustos tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek yarışta tüm performanslarını ortaya koyacak. Ayrıca Suzuki’nin 4 kişiden oluşan kadın takımı, Suzuki’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği öneme de işaret edecek. Suzuki logolu formalarla mücadele edecek olan bisiklet takımının kaptanlığını ise Suzuki’nin sponsorluğunu üstlendiği ünlü atlet ve bisiklet sporcusu olan Merve Güney yapacak. #Kadınlarİsterse – Suzuki takımının diğer üyeleri ise atlet Sera Sayar ve ve bisiklet sporcuları Arzu Sağnak ile Nihal Özdemir’den oluşuyor.

Yaptığı değerlendirmede Suzuki Türkiye olarak her platformda kadınların başarılarını desteklediklerini ifade eden Suzuki Türkiye Marka Direktörü Şirin Mumcu Yurtseven, “Suzuki Türkiye olarak, kadınların hayatın her alanında kazandığı başarıları gönülden destekliyoruz. Dayanıklılık sporlarında başarının yolu; doğru ve optimum beslenmeyle en uzun mesafeyi katetmekten geçiyor. Az kaynakla çok iş becermeyi sanırım en iyi biz kadınlar biliyoruz. Dolayısıyla bu zorlu 24 saatlik mücadeleden başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Suzuki olarak bu sene devreye aldığımız yeni nesil akıllı-hibrit motorlarımız, benzinli ve dizel motorlara göre daha verimli çalışıp, ekonomik yakıt tüketimi sunuyor. Üstelik araçlarımız, problemsiz ve verimli olmasıyla, kadın sürücüler tarafından da çokça tercih ediliyor. Biz de Suzuki kadın takımıyla 24 saat yarışında yer alarak kadınların yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Türk Telekom İstanbul 24h Boostrace yarışlarında; 2, 4 veya 6 kişilik takımlar değişmeli olarak 24 saat boyunca pedal çevirecek. Her takımdan sadece 1 kişi pistte bisiklet sürerken, pistte kalma süresini takımlar kendi belirleyecek. Derecelendirme ise kat edilen mesafeye göre yapılacak. Her takıma yarış boyunca takım arkadaşlarını beklemeleri ve dinlenmeleri için pit alanına açılan garajlarda belirli alanlar tahsis edilecek.