Cenevre’den Katar’a kardeş fuar!

, , Cenevre’den Katar’a kardeş fuar! için yorumlar kapalı

Katar Fuarı, Doha Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak ve iki yılda bir, Cenevre fuarı ise her yıl yapılmaya devam edecek.

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nın (GIMS) CEO’su Sandro Mesquita Automotive News Europe’a verdiği demeçte, Katar etkinliğinin Katar otomobil fuarının yerini alması muhtemel, ancak bu karar henüz kesinleşmedi açıklamasında bulundu. 

Mesquita, Orta Doğu ülkelerinde çok sayıda otomobil hayranı olduğunu ve gösterinin uluslararası alanda genişleme fırsatı verdiğini ve “bölgelerde satış açısından büyük bir potansiyel olduğunu” söyledi.

“Doha’daki otomobil fuarının yalnızca geleneksel motorlara odaklanmayacağına, aynı zamanda bölgede hidrojen ve elektrikli otomobiller gibi yeni teknolojileri tanıtmanın bir yolu olacağına sizi temin ederim.” dedi.

Doha Fuarı için 2023 sonbaharında bir lansman olacağınısöyledi, ancak 2022 sonbaharında muhtemelen “yumuşak bir lansman” yapma seçeneği olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Mesquita, Orta Doğu etkinliğinin Cenevre Fuarı’nın bir “taklitçisi” olmayacağını, bunun yerine kendi konseptini ve konumlandırmasını geliştireceğini söyleyerek Doha fuarı için net bir amaç geliştirmenin önemini vurguladı.