En talepkar müşterilerimiz kadınlar oldu

, , En talepkar müşterilerimiz kadınlar oldu için yorumlar kapalı

Yeni model tanıtımında basın mensuplarına açıklama yapan Yüce Auto- SKODA genel müdürü Zafer Başar, “Bildiğiniz gibi KODIAQ modelini 2017 yılında satışa sunmaya başladık. SUV segmenti tüm dünyada ve Türkiye’de önemli bir yer edinmeye başladı. SKODA markası olarak ise bu segmentte çok iddialıyız. Bugün ülkemizde toplam pazarın bu yıl yaklaşık yüzde 35’i SUV segmenti araçlardan oluşuyor. Bizim de toplam satışlarımızın yüzde 33’üne tekabül ediyor. D SUV segmenti temsilcisi KODIAQ ise daha premium bir araç olduğu için toplam pazarın sadece yüzde 2.5’unda yer alıyor.
 
Yüzde 18’lik Pazar payını yükseltmek istiyoruz
Ancak SKODA markası olarak bu pazarın içindeki payımız yüzde 18 ve şimdi müşterilerimizin beğenisine sunduğumuz yenilenen KODIAQ ile bunu daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl KODIAQ modelinden 1800 adetlik bir satış gerçekleştirdik ve yıl sonuna kadar yenilenen versiyondan da 700 adet daha getirerek satışını yapmayı planlıyoruz. Yıl sonunda ise 2500 adet ve üzerinde kapatmayı öngörüyoruz“ dedi.
 
Büyük illerde ciddi Pazar payımız var
SKODA markasının Türkiye’deki performansına değinen Başar, “SKODA markasının Türkiye’deki performansı için iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Pazar temsil oranımızı yüzde 93’e çıkardıktan sonra ürünlerimizi bugüne kadar markamızla tanışmamış olan müşterilere de ulaştırmayı hedefledik çünkü SKODA modelleriyle ve kalitesiyle bize bu fırsatı sağlıyor. Yüce Auto 32 yıllık bir şirket ve biz bu imkanlarla kendimize 3 yıllık hedef koymuştuk. SKODA’nın ilk 5 marka arasında olmaya layık ve ürünleriyle, hizmetleriyle bu sırayı hak ediyor. 3 yıllık hedefimizin ilk yılı tüm pandemi koşullarına rağmen güzel geçti. Elbette bulunabilirlik de pazar payını etkiliyor ve getirebildiğimiz kadar ürünü satabiliyoruz. Büyük illerde ciddi pazar payı elde ediyoruz ve KODIAQ da buna liderlik ediyor.
 
En talepkar müşterilerimiz kadınlar oldu
 
SUV modellerimizle birlikte yeni müşteri profillerine ulaştık ve son dönemde en talepkar müşterilerimiz kadınlar oldu. Bu sayede kadın kullanıcılarda büyük bir artış yaşandı. Yıl sonunda ise yaklaşık yüzde 5’lik bir pazar payı elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Binek otomobil pazarının 2021 yılını ise 600-650 bin adet civarında kapanacağını öngörüyoruz. Yarı iletken konusu ise her markada olduğu gibi bizi de derinden etkiliyor. Bilinmezliğin içerisinde planlar yapsak da genel olarak bizim için pozitif yönde bir gelişmeler yaşanıyor. Yeni ürünleri müşterilerimizle buluşturuyoruz ve onların memnuniyeti bizim açımızdan çok önemli. Birçok markadan bizim markamıza gelen müşterilerin olduğunu bilmek bizim için çok sevindirici. Onlara bu markada bulabilecekleri en iyi hizmet kalitesini sunmaya çalışıyoruz çünkü ürünlerimizin kalitesine uygun bir hizmet kalitesi sunmamız gerektiğini biliyoruz“ dedi.