Darlık’ta birinciler değişmedi

, , Darlık’ta birinciler değişmedi için yorumlar kapalı

5.200 metre uzunluğundaki Teke–Yeni Darlık Köyü arasındaki parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta, 4 kategoride büyük mücadele yaşandı.

Kategori 1’de BC Vision Motorsport takımından Taner Oruç Citroen Saxo VTS ile birinciliği kazanırken, Orçun Kuşçu Peugeot 106 GTI ile ikinciliği ve İzmirli kadın sürücü Evren Girgin de Fiat Palio ile  üçüncülüğü elde etti. Kategori 2’de BC Vision Motorsport takımından Burak Başlık Ford Fiesta R2 ile bu sezon dördüncü birinciliğini kazanırken, Castrol Ford Team Türkiye’den Serhan Türkkan Ford Fiesta R2 ile ikinci ve yine aynı takımdan  Okan Tanrıverdi de Ford Fiesta R2 ile üçüncü olarak podyuma çıktılar. Kategori 3’te ise Ankaralı sporcu Refik Bozkurt Renault Sport Clio ile birincilik serisini İzmir, Bursa ve Kocaeli’den sonra İstanbul’da da sürdürdü. Bozkurt aynı zamanda 02.47:83 ile günün en hızlı zamanının da sahibi oldu. Renault 19 16s ile yarışan Ümit Kemal Coşkun ikinciliği elde ederken, İzmirli Bahadır Sevinç de Renault Sport Clio ile üçüncülüğü kazandı. Kategori 4’te Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan sporculardan Ayhan Germirli birincilik kürsüsüne çıkarken, Evofone Rally Team’den Murat Can Şen  ikinci ve GP Garage My Team’den Emin Cem Yalın da üçüncü oldular. Yarışın takımlar birinciliğini ise Taner Oruç ve Burak Başlık’ın temsil ettiği BC Vision Motorsport elde etti.

AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 30-31 Ekim tarihlerinde Ankara Otomobil Kulübü (ANOK) tarafından Çankaya’da organize edilecek olan 6. ayak yarışı ile devam edecek.