Finlandiya’da bir zafere daha imza attı

, , Finlandiya’da bir zafere daha imza attı için yorumlar kapalı

İngiliz ikili, iki raundun kaldığı şampiyonluk yolunda artık ralliyi beşinci sırada tamamlayan takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia’yı yakalayabilecek bir konuma ulaştılar. Bu sonuçlarla birlikte; Toyota pilotlarının şimdiden üst üste üçüncü yıl şampiyonluk unvanını alması da kesinleşti. Toyota, üreticiler takım şampiyonluğunu kazanmaya da bir adım daha yaklaştı.

İki yıl aradan sonra yapılan ilk Finlandiya ralli yarışında, takımlar hızlı çakıl yollarda daha çetin bir rekabetle karşılaştı. Evans Cuma açılış gününün sonunda toplamdaki üçüncülükle en iyi konumlanmış pilot durumunda iken, yolda ikinci sırada olmasına rağmen güçlü bir performans ortaya koydu. Cumartesi sabahı dört etabın dördünü de kazanarak birinciliğe yerleşti ve final gününe 9.1 saniyelik bir avantajla girdi.

Pazar test sürüşlerinin ilkinde en hızlı süreyle arasındaki mesafe sadece 0.4 saniye olarak gerçekleşirken, 17. ve 18. etap farkı artırarak en hızlı sürelere ulaştı. Ralliyi bitiren Güç Etabı’nda en hızlı süreye yakışan bir zafere imza atarak, maksimum beş ekstra puana hak kazandı.

Ralliye ev sahipliği yapan Jyväskylä şehrinde üretilen Toyota Yaris WRC 2017 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana kendi şehrinin yollarında rekorunu kimseye bırakmadı. Araç bu sonuçla birlikte toplamdaki 25. WRC zaferine ulaşmış oldu. Toyota ayrıca WRC’de 200. kez podyuma çıktı ve böylelikle bu sayıya ulaşan üçüncü üretici oldu.

Sezondaki ikinci zaferiyle birlikte, Evans şampiyona lideri Ogier ile arasındaki farkı 24 puana düşürmüş oldu. Sezonun tamamlanması için toplamda 60 puan kalırken, üreticiler şampiyonasında da Toyota liderlik farkını 61 puana çıkardı.

Ogier finiş çizgisine vararak şampiyonluk yolunda beş puanı daha hanesine yazdı. Cumartesi yaşadıkları kazadan sonra, hem Kalle Rovanperä hem de TGR WRC Challenge Program pilotu Takamoto Katsuta pazar günü WRC’nin en üst kategorisinde bulunan Finlandiya Rallisi’nde start alarak deneyimlerini artırma fırsatı da buldular.