Honda Türkiye’den Civic’e özel LPG yatırımı!..

, , Honda Türkiye’den Civic’e özel LPG yatırımı!.. için yorumlar kapalı

Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan ve dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaşan ikonik modeli Civic; tasarımı için ilhamını kendisinden alan modern çizgileri ve güçlenen sürüş dinamikleri ile 374 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Yılsonuna kadar 3 bin adet satış hedefi

Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan Civic Sedan’ın üretildiği günden bu yana dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaştığını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye’ye özel LPG versiyonunun da başarısına dikkat çekti. Bu alanda Kocaeli’nde LPG dönüşümü için yeni bir tesis kurduklarını belirten Kılıçer, “Civic Sedan’ın LPG’li versiyonu Türkiye’de önemli başarı grafiklerine sahip. 

İzmit Kartepe’de LPG yatırımı

Türkiye’de satılan Civic’lerin %80’i LPG’li. Yeni kasa Civic de  Türkiye’ye LPG sisteminin montajı yapılacak şekilde geliyor.  “LPG Ready” denen  bütün tesisatı hazır ve kurulmuş bir şekilde Türkiye’de yeni yapılan tesise geliyor. Yeni yapılan tesis de şu an Honda Türkiye’nin stok alanı için kullanmış olan İzmit Uzuntarla, Kartepe’deki büyük bir bina. Fabrikadan sadece Türkiye için bu şekilde üretiliyor.  Sonra Türkiye’deki  tesiste de BRC’nin kiti yerleştiriliyor, onun bağlantıları yapılıyor ve araç çıkıyor. Günlük 60-70 kadar bir kapasitede üretim yapabiliyor. Kapasite 20.000 ama şu an o kadar üretilmiyor.  Bu Kasım-Aralık ayında  3.500 adet gibi satış hedefleniyor. Bu rakamın da  %70’i LPG’li olacak. 2022 yılında da 13 bin adet satmasını hedefliyoruz. Bu satışların yüzde 75’ini Turbo LPG versiyonu oluşturacak.

Honda Civic Fiyatları:

VTEC Turbo ECO (LPG)

Premium ECO – 374 bin TL

Elegance ECO – 410 bin TL

Executive ECO – 440 bin TL

VTEC Turbo (Benzin)

Elegance – 402 bin TL

Executive – 435 bin TL