Sürücüsüz test iznini askıya aldı!

, , Sürücüsüz test iznini askıya aldı! için yorumlar kapalı

28 Ekim’de, otonom modda çalışan bir Pony.ai aracı, Fremont’ta bir trafik işaretine çarptı, teknoloji firmasının California Motorlu Araçlar Departmanına (DMV) dosyaladığı kaza raporunu gösterdi. 

Japon Toyota Motor Corp (7203.T) tarafından desteklenen şirket, raporda “Yaralanma olmadı ve başka hiçbir araç karışmadı” açıklamasında bulundu. 

Sürücüsüz testler sırasında kazalar olması doğal karşılanırken bu olayın hangi yönünün askıya alınmasına neden olduğu belirsizliğini korudu. 

DMV yaptığı açıklamada, “19 Kasım’da DMV, Pony.ai’ye departmanına 28 Ekim’de Fremont, California’da bildirilen kazının gerçekleşmesinin ardından derhal geçerli olmak üzere sürücüsüz test iznini askıya aldığını bildirdi.” dedi.

Bir Pony.ai sözcüsü, “Hemen bir soruşturma başlattık ve olay hakkında California DMV ile temas halindeyiz” dedi. Sözcü, güvenliğin şirketin otonom araç teknolojisinin “temeli” olduğunu söyledi.

Kaynaklar Reuters’e verdiği demeçte, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de faaliyet gösteren Pony.ai’nin bu yılın başlarında New York’ta borsaya kote olma planlarını askıya aldığını söyledi.