ABB ve HASCO ortak girişim kurdu!

, , ABB ve HASCO ortak girişim kurdu! için yorumlar kapalı

Otomasyon uzmanı ABB ile Çin’in önde gelen otomotiv parça tedarikçisi HASCO, Çin’in otomotiv endüstrisinde yeni nesil akıllı üretimi yönlendirmek için ortak bir girişim kurulduğunu duyurdu.

Ortak girişim, iki şirket arasındaki başarılı ilişki üzerine inşa edilecek ve HASCO’nun Çin merkezli operasyonları dahilinde esnek ve sürdürülebilir otomobil parça imalatının gelişimine yol açacak.

Otomotiv endüstrisinin elektrikli araçlara geçişi hız kazanırken, parça üreticileri hızla değişen taleplere ve trendlere cevap verebilecek esnek tesislere giderek daha fazla yatırım yapma zorunluluğu içinde. ABB Robotik ve HASCO arasındaki ortak girişimde ABB’nin %40 hissesini içeren ortaklık, sektördeki akıllı teknolojilerin ve yapay zekanın kullanımını genişletecek.

ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Bölümü Başkanı Sami Atiya, “Otomotiv endüstrisi başlangıcından bu yana en büyük dönüşümüyle karşı karşıya kalırken ve elektrikli araç satışlarının 2035 yılına kadar dünyanın birçok yerinde içten yanmalı araçları geride bırakmaya başlamasıyla, endüstrinin geçişini desteklemeye açık bir ihtiyaç var. Bu ortak girişim, en büyük otomotiv üretim pazarlarından biri olarak, sürdürülebilir bir ulaşım geleceği sağlamada önemli bir rol oynayacak olan Çin’deki müşterilere fayda sağlayan otomatik çözümlerle HASCO’nun lider konumunu daha da geliştirmemizi sağlayacak.” dedi.

2022’nin ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi beklenen yeni ortak girişim, otomobil parçaları endüstrisinde verimliliği artırmaya yönelik muazzam potansiyeli gerçekleştirmek için her iki ortağın uzmanlık ve üretim deneyimine dayanacak. Araç gövdesinden şasi sistemlerine, güç ve akü elektroniğinden e-sürücü sistemlerine kadar çeşitli sektörlerdeki müşteriler yeni, yüksek verimli ve çevresel açıdan sürdürülebilir üretim yöntemlerinden yararlanacak.

ABB, Çin’de Ar-Ge, üretim, satış, mühendislik ve sistem entegrasyonundan oluşan tüm değer zincirini yerelleştiren ilk çok uluslu robot tedarikçisiydi. ABB, 2022’de Şanghay’da, ürün geliştirme, Yapay Zeka ve otomasyon çözümlerinde müşteri işbirliğindeki yenilikleri hızlandıran bir araştırma ve geliştirme merkezine ev sahipliği yapan dünyanın en gelişmiş Robotik fabrikasını açacak.