GM’den 7 milyar dolarlık EV yatırımı!

, , GM’den 7 milyar dolarlık EV yatırımı! için yorumlar kapalı

General Motors ve Ford yakında Austin, Teksas’ta ikinci bir ABD fabrikasını açacak ve 2022’de dünya çapında 1 milyondan fazla elektrikli araç satma hızında olan mevcut lider Tesla ile mücadele etmek zorunda kalacak.

GM, Detroit-Hamtramck ve Orion Township fabrikalarının 2024’ün sonlarına kadar yılda 600 binden fazla elektrikli kamyon üretebileceğini ve Tennessee, Ontario ve Meksika’daki diğer üç fabrikanın şirketin toplam Kuzey Amerika EV üretim kapasitesini bir milyonun üzerine çıkaracağını söyledi.

Ford, Tesla’nın arkasından “Kuzey Amerika’nın açık ara 2 numaralı elektrikli araç üreticisi” olmayı hedeflediğinde, 24 ay içinde 150 bin F-150 Lightning alıcısı da dahil olmak üzere yıllık 600 bin elektrikli araç üretme kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Geçen yıl Ford, Koreli ortak SK Innovation ile birlikte Tennessee ve Kentucky’deki yeni elektrikli kamyon ve akü fabrikalarına 11 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını söyledi.

GM İcra Kurulu Başkanı Mary Barra, Detroit merkezli GM’nin “ülkemizi elektrikli araç endüstrisinin merkez üssü haline getirmeye kararlı olduğunu” söyledi.