Daimler, Mercedes-Benz olarak yeniden markalaşacak!

, , Daimler, Mercedes-Benz olarak yeniden markalaşacak! için yorumlar kapalı

Daimler AG, kamyon ve otobüs bölümünün bölünmesinin açıklanmasından yaklaşık bir yıl sonra resmi olarak Mercedes-Benz Group AG olarak yeniden adlandırılacak premium otomobil üreticisi için hissedar değerini ortaya çıkaracak.

Bu değişiklik, 1926 yılında Daimler-Benz AG olarak hayatına başlayan otomobil üreticisi için bir dizi yapısal değişikliğin sonuncusu. Bir otomobil girişimcisinin kızının adını taşıyan Mercedes markası, 1902 yılında Daimler AG tarafından resmi olarak kabul edildi.

CEO Ola Kaellenius Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, şirket için şu anda 77 milyar avronun (85.70 milyar dolar) biraz altında olan belirli bir hedef değerleme belirtmeden, “Çoğunluğu artırmak için gerçek bir şansımız var” dedi.

Geçen Aralık ayında yeni atanan Mercedes-Benz’den ayrılan Daimler Truck AG’nin hisseleri , Cuma günü 32.23 avrodan işlem görmek üzere piyasaya çıkışlarından bu yana hafifçe yükseldi. Mercedes-Benz hisseleri, Kasım 2021’de 2015’ten bu yana en yüksek seviyelerinde, bölünme gününde 74.25’e ulaştı, ancak 71.15 Euro’dan işlem gördüğünden beri biraz daha düşük bir eğilim gösterdi.