ÖTV baremleri yukarı çekilebilir!

, , ÖTV baremleri yukarı çekilebilir! için yorumlar kapalı

“Yeni Dacia Jogger, 7 kişilik ferah yaşam alanı, modüler tavan rayları, 8 inçlik multimedya gibi özellikleriyle geniş aile ve kalabalık yaşamlara hitap etmesi açısından Türk tüketicisinin ihtiyaçlarını karşılayan bir model olarak öne çıkıyor. Ulaşılabilirlik ve yalınlık felsefesiyle Dacia, gerçekten önemli olan tüm özellikleri tüketicilerle buluşturmaya Yeni Jogger ile devam ediyor. Bir station wagonun uzunluğu, bir MPV’nin genişliği ve bir SUV’nin görünümü ile Dacia Jogger gerçek bir macera aracı. Modelin yer aldığı C-MPV segmenti, 2021 sonu itibarıyla ülkemizde binek otomobil pazarından yüzde 0,3 pay aldı. Bununla birlikte Yeni Jogger ile yerden yüksekliği, bagaj hacmi ve fonksiyonelliği ile SUV pazarından da pay almayı hedefliyoruz. 2022’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planladığımız Yeni Dacia Jogger, Türkiye’de halihazırda başarılı bir grafik çizen Dacia markamızın ürün gamını daha da güçlendirerek pazardaki iddiamızı artıracak.”

Teşviğe ihtiyacımız var!
 
Renault Mais Genel Berk Çağdaş’ın gazetecilerle yaptığı  konuşmanın önemli satır başları:
 
*2022 yılı da 2021 yılı gibi 700-750 bandında gerçekleşecek gibi
*Şu anda her an ortaya çıkacak bir talep var.
*ÖTV baremleri mevcut şartlara göre yukarı çekilebilir. Şuan yüzde 50-60 bandında satılması gereken modeller yüzde 80 bandında bulunuyor.
*ÖTV konusunda düzeltme hareketine ihtiyacımız var.
*Türkiye’de üretilen tüm araçlar için teşviğe ihtiyaç var.
*Elektrikli otomobilin özendirilmesi lazım.
*Hibrit desteği konusunda mevzuat gereği bir tek motora verilen teşviğin bütün sektöre verilmesi için başvurduk. Ümidimiz devam ediyor.
*Dacia satışlarımızdan çok memnunuz. Yüzde14-15 ile Pazar lideri. Ege ve Karadeniz bölgesinde  en çok satılan marka.
*Bizim hedefimiz toplamda 100 satış içinde 65 Renault, 35 Dacia satmak. İlerde yüzde 50-50 hedefliyoruz.
 

 
Önce  Benzin ve LPG sonra Hibrit modeli geliyor!
 
Dacia’nın yeni modeli 5 ve 7 koltuklu versiyonuyla gelecek. Dacia Jogger; bir station wagonun uzunluğu, bir MPV’nin genişliği ve bir SUV aracın görünümü olmak üzere her sınıfın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Başlı başına yeni bir sınıf yaratan Jogger, en iyi genişlik oranını ve çok yönlülüğü sunuyor. Yeni Dacia Jogger, C segment bir otomobilden beklenen sürüş hissini sağlıyor. 2,90 m dingil mesafesi daha dengeli olmasını sağlarken, 16 inçlik jantları yola iyi oturmasını sağlıyor. Ayrıca gövde yapısı modelin güçlü duruşunu destekliyor.  5 ve 7 koltuklu versiyonları bulunan Dacia Jogger; Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesine sahip. Opak beyaz, demir mavi, terracotta kahverengi, füme gri, siyah ve ay ışığı grisi olmak üzere altı gövde rengiyle sunuluyor. Dacia Jogger 6 vitesli manuel şanzımana sahip yeni TCe 110 bg benzinli motor dışında benzin ve LPG yakıtlı ECO-G 100 bg motor olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 2023 yılında ürün gamına bir de hibrit eklenecek. Dacia Jogger’ın, Türkiye’de 2022’nin üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.