Renault’dan 10 yıl sonra Elektrikli Megane heyecanı!

, , Renault’dan 10 yıl sonra Elektrikli Megane heyecanı! için yorumlar kapalı

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

İçten yanmalı motorlara göre daha ucuz işletim maliyetleri ve çevreci olmaları sebebiyle elektrikli araçların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yayılımı artıyor. Elektrikli otomobil pazarı 2021’de geçtiğimiz yıla göre yüzde 237 artış göstererek 2 bin 846 adet olarak gerçekleşti. Zoe modeli ülkemizde geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen elektrikli otomobil oldu. Renault’nun yeni logosunu taşıyan ilk modeli olan Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli, markanın dönüşümünü simgeliyor. CMF-EV platformunun avantajlarından yararlanan otomobil; etkileyici dış tasarımını, boyutlarına göre kabinde sunduğu ferah yaşam alanıyla birleştiriyor. Gelişmiş ADAS sistemleriyle güvenlikten ödün vermeyen Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli; yeni OpenR ekranı, 470 km’ye kadar menzil sunan bataryası ve 130 kW’ye kadar hızlı şarj olabilme kapasitesi ile Renault Grubu’nun elektrikli araç teknolojisindeki öncü konumunu yeni bir boyuta taşıyor. Büyüyen elektrikli otomobil pazarında markamızın gücüne güç katacak Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli’yi, 2022’nin son çeyreğinde ülkemizdeki tüketicilerle buluşturmak için heyecan duyuyoruz.

 

Tüm özellikleriyle Megane E-Tech

Renault’nun Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli modeli tarihi bir gelişimi gözler önüne seriyor. 2019 yılında tanıtılan MORPHOZ konsept otomobilinden esinlenen ve 2020 yılında Megane eVision sergi otomobili ile müjdelenen bu kompakt hatchback, şık ve zarif tasarımıyla beklentilerin ötesine geçiyor. İttifak tarafından geliştirilen CMF-EV platformu sayesinde, Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli kurallar kitabını yeniden yazıyor.
Renault’nun yeni “Nouvel’R” logosunu taşıyan Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli, markanın dönüşümünü simgeliyor. Pazarda yaşanan devrimi sembolize eden araç, her açıdan ileriye doğru dev bir sıçramayı temsil ediyor. Kaliteli malzemelere sahip iç mekanı, gösterge paneli ve multimedya arayüzünü bir araya getiren OpenR ekranı ile teknolojik bir yapı ortaya koyuyor.


 
Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli, teknolojinin ve Renaulution’ın bir meyvesi. Araç, Renault Grubu’nun Fransa’nın kuzeyinde bulunan Avrupa’nın elektrikli araç lideri yeni sanayi merkezinin %100 “Made in ElectriCity” ilk modeli olacak.
 
Şu an test sürüşü için sunulan Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli belirli Avrupa ülkelerinde siparişe açıldı ve ülkeye bağlı olarak Mayıs ve Haziran 2022’de satışa sunulacak. Türkiye’de ise 2022’nin son çeyreğinde tüketicilerle buluşacak.