Volvo’dan kablosuz şarj teknolojisi

, , Volvo’dan kablosuz şarj teknolojisi için yorumlar kapalı

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, elektrikli otomobiller konusunda yeni bir adım attı. Markadan yapılan açıklamaya göre, geleceğin elektrikli otomobilleri için gerçek şehir ortamında yeni kablosuz şarj teknolojisinin test edilmeye başlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda, markanın XC40 Recharge modelinden oluşan tam elektrikli küçük bir otomobil filosunun, üç yıl boyunca İskandinav bölgesinde faaliyet gösteren taksi operatörü Cabonline tarafından taksi olarak kullanılacağı aktarıldı. Söz konusu araç filosunun İsveç’in Göteborg şehrindeki istasyonlarda kablosuz olarak şarj edileceği belirtildi.

Volvo Cars Araştırma ve Geliştirme Başkanı Mats Moberg, “Göteborg Yeşil Şehir Alanı, heyecan verici yeni teknolojileri gerçek bir ortamda denememize ve bunları gelecekte potansiyel olarak daha geniş bir şekilde değerlendirmemize olanak tanıyor. Seçilmiş ortaklarla birlikte yeni şarj teknolojilerini test etmek, gelecekteki otomobillerimiz için alternatif şarj seçeneklerini değerlendirmenin iyi bir yolu” dedi.