Volkswagen içten yanmalı motorlarını azaltacak

, , Volkswagen içten yanmalı motorlarını azaltacak için yorumlar kapalı

olkswagen, dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Şirket, bünyesinde birçok otomobil markasını bulunduruyor ve bu sayede dünya genelinde iyi satış rakamlarına kolaylıkla ulaşabiliyor.

Son dönemlerde elektrikli otomobillere olan talep giderek arttı. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen otomobil üreticileri, içten yanmalı modellerinden vazgeçmeye başladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlara sahip otomobillerin yüzde 60’ı kaldırılacak.

VOLKSWAGEN, 2030’A KADAR İÇTEN YANMALI MODELLERİN YÜZDE 60’INI AZALTACAK!

Volkswagen’in bünyesinde birçok otomobil üreticisi bulunuyor. Bu markalar arasında premium olanları bulunsa da uygun fiyatlı otomobil üretenler de yer alıyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre Volkswagen, premium segment üzerinde çalışmaya yoğunlaşacak ve alt modellerinin yüzde 60’ını azaltacak.

Bu değişim kararını Renault da almıştı. Özellikle uygun fiyatlı otomobillerde kazanılan kârın az olması, birçok otomobil üreticisini premium segmentteki otomobilleri üretmeye itiyor. Bu durum da uygun fiyatlı otomobillerin dünya genelinde giderek azalmasına sebep oluyor.

Volkswagen bu azaltmaya şimdilik sadece içten yanmalı otomobillerde uygulayacak. Özellikle elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte dizel ve benzinli satışlarında büyük oranda düşüşler yaşandı. Eğer şirket, uygun fiyatlı otomobillerin elektrikli versiyonlarını geliştirebilirse büyük bir sıkıntı olmadan bu durumu atlatabilir.

Elektrikli otomobillerdeki kar marjının yüksek olması, birçok otomobil üreticisini bu tarafa doğru itiyor. Yeni düzenlemeyle birlikte Volkswagen Grubu’nun araç kalitelerinde büyük oranda artışlar meydana gelecek ve araçların tasarımları ve sağlamlıklarında şu ana kıyasla farklılıklar bulunacak. Ayrıca bu sayede üretim adetlerinde de büyük oranda artışlar sağlanacak.

Genel olarak baktığımızda Volkswagen, Avrupa’da 2021 yılında 3.158.559 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu düzenlemeyle birlikte şirketin satışlarının artması bekleniyor.