Online ikinci el pazarında en çok ilan verilen modeller

, , Online ikinci el pazarında en çok ilan verilen modeller için yorumlar kapalı

Satılan otomobil sayısı, önceki ay olduğu gibi artmaya devam ederken, satışa sunulan araç sayısı da arttı. Yine rapora göre Mart ayında yaşı genç otomobillere olan talep arttı; satılan tüm otomobiller arasından 0- 3 yaş aralığındaki araçların payında artış gözlemlendi.

Marka & Model sıralamasında ilk sırayı Renault – Clio aldı. Sıralama, Volkswagen Passat Renault – Megane, Opel – Astra ile devam etti. Ford Focus ise 5. sıradan listeye girdi. En çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve yine Nissan oldu.

sahibindex Vasıta raporuna göre Mart ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı. Tüm ilanlar arasında araçların %32,2’si 0 – 100bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların %20,6’sı ise 300.001 – 500.000 TL aralığında satışa sunuldu.

sahibinden.com’da Mart ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marka sıralamasında ise liderlik Renault’nun oldu; sıralama Volkswagen, BMW, Mercedes – Benz ve Fiat şeklinde devam etti.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 9 dakika 45 saniye.