Continental performanslı yaz lastiklerini tanıttı

, , Continental performanslı yaz lastiklerini tanıttı için yorumlar kapalı

Continental Türkiye, üstün performanslı iki yeni yazlastiğinin tanıtımını gerçekleştirdi. Göcek’te iki günlük sürüşdeneyimi ile tanıtılan UltraContact ve SportContact 7, inovatif özellikleriyle öne çıkıyor. UltraContact, özel olarakgeliştirilen YellowChili hamuru bileşenleri sayesinde yolyüzeyine iyice kenetlenerek iyi bir kalkış, hassas direksiyontepkisi ve güvenli fren mesafeleri için önemli olan yüksekkavrama seviyesi sağlıyor. Yeni SportContact 7 iseasimetrik, uyarlanabilir sırt tasarımı ile kuru ve ıslak yollarauyum sağlayabiliyor. Bu sayede sürüş özellikleri dahayüksek hızlarda bile sürekli olarak iyi ve güvenli bir seviyedekalıyor.

 Dalga kırıcılar sayesinde gürültüyü azaltıyor

Continental lastik mühendislerinin UltraContact için özelolarak tasarladığı sırt bölgesi, aşınmayı azaltarak lastiğinömrünü uzatıyor. Sağlam sırt olukları ile birleşen yükseksayıda kılcal kanal, su tahliyesini hızlandırarak yağışlıhavalarda kısa fren mesafelerini garanti ediyor.UltraContact’In sırt kuşakları arasındaki kanallarayerleştirilen dalga kırıcılar su tahliyesini engellemedengürültü emisyonunu azaltıyor. Bu eğimli kılcal kanalkonsepti, su tahliyesini hızlandırarak yağışlı havalarda kısafren mesafelerini de garanti ediyor.

Şimdiden test şampiyonu

Yeni SportContact 7 ise üç yeni teknik detayıyla öne çıkıyor.Adaptif sırt tasarımı kuru ve ıslak yollara uyum sağlarken, boyuta özel sırt tasarımı ile her araçta maksimum sürüşkeyfi sunuyor. Ayrıca her türlü yol koşulunda maksimumkavrama sağlayan BlackChili teknolojisine sahip sırtbileşimi, asimetrik profiline göre uyarlandı. Continental‘inlastik performans standartlarını yeniden tanımlamak ve yeniamiral gemisi olan lastiğinin sürüş özelliklerine yüksekdüzeyde güvenlik katmak için geliştirdiği SportContact 7, katıldığı ilk test olan Tyre Reviews 2022 Ultra YüksekPerformans testinden de galibiyetle döndü. SportContact 7,  kısa bir süre önce Ford Puma, Maserati Ghibli, Levante veQuattroporte için orijinal ekipman onayı da aldı.

 

Yeni SportContact 7, yüksek performanslı lastiksegmentinde her bir araç tipi için özel olarak tasarlanmış ilklastik olarak öne çıkıyor. Continental’in önceki popülerdeseni ile kıyaslandığında, yeni SportContact 7‘ninkilometre performansında yüzde 17, yarış pistindekiperformansında yüzde 10, ıslak zeminde frenlememesafesinde yüzde 8 ve kuru fren mesafesinde yüzde 6 daha iyi sonuçlar elde edildi.