Hyundai IONIQ 5 Robotaxi İle Hayaller Gerçek Oluyor.

, , Hyundai IONIQ 5 Robotaxi İle Hayaller Gerçek Oluyor. için yorumlar kapalı

Geçtiğimiz yıl IAA Mobility Fuarı’nda tanıttığı sürücüsüz taksi konseptiyle büyük yankı uyandıran Hyundai, bu projeyi şimdi de hayata geçirmenin gururunu yaşıyor. Sürücüsüz olarak kendi kendine gidebilen tamamen elektrikli IONIQ 5 temelli Robotaxi, markanın gelecek vizyonundan da kesitler sunmuş oluyor.

Hyundai’nin global olarak başlattığı “Innovation Begins From Very Human Things” yani “Yenilik Çok İnsani Şeylerden Başlıyor” manifesto kampanyası, SAE Seviye 4 otonom araçların kullanımının yaygınlaşmasını da öncülük ediyor. Bu manifestonun amacı, otomobillerin içinde sürücüsü olmadan da mobilite çözümlerine imkan sağlamasının gerekliliğini savunması. Bu doğrultuda, sürücüsüz araç teknolojilerinde dünya lideri markalardan biri olan Motional ile ortaklaşa geliştirilen otomobil, 2023 yılından itibaren ilk olarak Amerika Las Vegas’ta hizmete başlayacak ve daha sonra dünyadaki diğer büyük şehirlerde aktif olarak insan taşıyacak.

Robotaxi, sürüş açısından insani niteliklerini vurgularken aynı zamanda güvenli sürüş için de maksimum koruma ve fayda sağlamaya özen gösteriyor. Sürücüsüz olarak hareket ederken, dikkatli ve kurallara uyan bir sürücüyü andıran üstün davranışlara ve komutlara sahip. 

IONIQ 5 Robotaxi, gövdesine yerleştirilen 30’dan fazla sensör aracılığıyla tamamen kendi kendine hareket edebiliyor. Araçtaki kombine radarlar, ön ve arka kameralar ile birlikte trafikteki yayaları, objeleri ve diğer araçları tespit eden özel bir algılama ve yapay zeka sistemi bulunuyor.