Yeni MG ZS EV Son Çeyrekte Türkiye’de

, , Yeni MG ZS EV Son Çeyrekte Türkiye’de için yorumlar kapalı

 
Tüm markalarının başarılı grafiğini değerlendiren ve bunun içerisinde MG’nin rolünün önemini vurgulayan Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Elektrikli araçların henüz ülkemizdeki payının düşük olmasına ve ticaretindeki zorluklara rağmen 2021’de ülkemizde satışına yeni başladığımız MG markasının ülke lansmanını %100 elektrikli modeliyle yaptık. Ulaşılabilir Premium olmayı hedefledik ve bu hedef doğrultusunda amacımız ZS EV modelimizi sadece tanıtmak değil elektrikli dünyaya adım atmak isteyen sahipleri ile buluşturmak oldu. Ülkemizde geçtiğimiz Haziran ayında yollara çıkan bu modelimiz aynı ay içerisinde en çok satılan elektrikli otomobili oldu. Amacımız 2022 yılında da tüm markalarımızda ve işlerimizde kararlılıkla büyümeye devam etmek” şeklinde değerlendirmede bulundu.
 
1924’te İngiltere’de kurulan köklü İngiliz otomobil markası MG (Morris Garages), 2019 itibarıyla MG Electric adı altında çok sayıda Avrupa pazarına yeniden giriş yaparken, 2021 yılında ise Doğan Trend Otomotiv güvencesi ile Türkiye pazarına giriş yaptı. MG’nin elektrikli kompakt SUV modeli ZS EV, markanın Avrupa pazarında büyüme planları kapsamında ülkemizde de satışa sunuldu. Türkiye’nin en ulaşılabilir %100 elektrikli SUV modeli olarak ülkemiz pazarına giren MG ZS EV, yakaladığı başarı ile kısa zamanda adından söz ettirmeyi başardı. Yılın son çeyreğinde ise ülkemizdeki ikinci modeli, markanın ilk şarj edilebilir hibrit modeli, MG E-HS’i Türkiye pazarına sundu.
 
“Büyümeyi sürdüreceğiz”
 
Doğan Trend Otomotiv olarak 2021 yılında önemli adımlarla büyüme yolunda adımlar attıklarını vurgulayan Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Doğan Trend Otomotiv olarak uzun vadeli stratejimizi elektrikli mobilite etrafında örüyoruz. Otomobil, motosiklet, bisiklet ve scooter’larımızla elektrikli mobilite ürün portföyü en geniş firma olduk. MG de bu kapsamda en önemli markalarımızdan bir tanesi haline geldi. Markanın da ilk %100 elektrikli modeli olan ZS EV, ülkemizde satışa çıktığı günden itibaren çok başarılı bir satış grafiği yakalayarak Türkiye’nin en çok satan ilk 5 elektrikli otomobili arasına girme başarısını da gösterdi. 2021 yılında bir önceki yılın elektrikli otomobil satışlarının yüzde 38’ine denk gelen 319 adetlik satışı yalnızca MG ZS EV modelimizle yakalamayı başardık. Amacımız 2022 yılında da tüm markalarımızda ve işlerimizde kararlılıkla büyümeye devam etmek” dedi.
 
“Yakaladığımız başarıda MG ailesinin katkısı çok büyük”
 
Doğan Trend Otomotiv Grubu Otomobil Markalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal ise Doğan Trend olarak yakalanan başarıda MG’nin katkısının çok büyük olduğunu vurguladı. “Ülkemizde ilk defa televizyonda elektrikli otomobil reklamı gösterildi, sadece bu konuda değil Valueguard ikinci el değer koruma programımız ve Wallbox şarj istasyonu ile müşterilerimize kendi evlerinde hızlı şarj çözümü sunmamız ile de öncü olmayı başardık. Şarj edilebilir hibrit E-HS modelimizin kasım ayında tamamı, ülkemize ulaşmadan henüz gemideyken satıldı. Benzinli ZS modelimiz, bagajındaki katlanabilir e-bisikleti ile büyük şehirlerimizde gittikçe daha çok ihtiyaç duymaya başladığımız şehir içi trafik çözümünü sundu. Bu başarıda yetkili satıcılarımız, iş ortaklarımız, arkadaşlarımız, yani MG ailesinin de katkısı çok büyük oldu. Bir sene önce sadece tek model ile ismimizi duyurmuştuk, modellerimizin sayısı arttı hep beraber büyüdük, çok daha değerli ve büyük bir aile olmayı başardık” şeklinde konuştu.
 
Yeni ZS EV son çeyrekte Türkiye’de
 
ZS EV’nin yenilenen modeli hakkında da açıklamalarda bulunan Doğan Trend Otomotiv Grubu Otomobil Markalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Bir yıl içerisinde MG Ailesi de büyüdü ve büyümeye devam edecek. Türkiye genelinde dokuz ayrı şehirde 13 MG yetkili satıcısı bulunmakta. 2021 Mayıs ayında tek model ile yola çıkıldı ve ilk senesinde kendi segmentinde lider oldu. Özellikle markanın 100. yılı olan 2024 senesinde çok büyük sürprizler duyurmaya hazırlanıyoruz” dedi. MG’nin 1. yıl kutlama etkinliği kapsamında ilk kez sergilenen yeni ZS EV hakkında da bilgi veren Soysal, “Ülkemizde %100 elektrikli denilince ilk akla gelen modellerden olan ZS EV’nin yeni modeli, kapasitesi yükseltilen batarya paketi sayesinde 440 km olan WLTP menzilini şehir içinde 550 km’ye kadar çıkartabiliyor” dedi.
 
Diğer araçları da şarj edebilen araç : Yeni MG ZS EV
 
Yeni MG ZS EV yenilenen tasarımı ile yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak. Yeni MG ZS EV, 115 kW güç üreten bir elektrik motoruna sahip. Motoru besleyen 70 kWsa’lik batarya  ise 440 km (WLTP) menzile olanak tanıyor. Sahip olduğu 3 farklı sürüş modu ve gene 3 farklı seviyeye sahip enerji geri-kazanım seçeneği sunan rejenerasyon sistemiyle (KERS), ZS EV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verirken menzilinin de kontrol edilmesine olanak tanıyor. Önceki versiyonda 140 km / saat olan azami hız ise yeni MG ZS EV’de 175 km / saat’e yükseldi. İngiltere’de de yılın otomobili seçilen MG ZS EV’nin mevcut modele göre ilk bakışta fark edilen en büyük farklılıklarını ise gövde rengi ön ızgarası ve tasarımı yenilenen full led farlar oluşturuyor.
 
Teknolojisi gelişen iç tasarımı, eklenen yeni güvenlik önlemleri ve Türkiye’de yine bir ilk olacak olan V2L (Vehicle to Load) yani araçtan araca şarj özelliği sayesinde yeni ZS EV elektrikli araçlar arasında adından çokça söz ettirecek. İngiltere ve İsveç’te yılın otomobili seçilen ve çok yakın bir zamanda ülkemizde satışına başlanacak yeni ZS EVnin araçtan araca bağlantı (V2L) özelliği sayesinde başka elektrikli cihazları da şarj etmek mümkün.
 
 
MG Türkiye Kilometre Taşları
 
•       1 Ocak’ta ilk basın lansmanı gerçekleştirildi, MG markası tanıtıldı.
•       9 Nisan’da MG ZS EV basın lansmanı gerçekleştirildi.
•       14 Mayıs’ta MG ZS EV ile Türkiye’de ilk defa %100 Elektrikli bir otomobilin reklamı televizyon’da gösterildi.
•       Nisan ayında ilk MG ZS EV satışı gerçekleşti.
•       Haziran’da MG ZS EV %34 ile en çok satılan %100 elektrikli otomobil modeli oldu.
•       MG ZS EV ilk üç ayında, satışa çıkmadan önceki 3 ayda satılan tüm elektrikli otomobil pazarının %45’i kadar adet yaptı.
•       10 Temmuz’da içten yanmalı motorlu otomobillerin yasak olduğu Büyükada’da %100 Elektrikli MG ZS EV ile sıfır emisyonlu ada koşusu gerçekleşti.
•       21 Ağustos Cumartesi MG ZS EV Formula 1 pistine tekerlek bastı ve dünyada ilk defa 24 saat süren “0” emisyonlu bir yarış düzenlendi. Bu dayanıklılık yarışında bisikletçiler tam 24 saat boyunca pedal çevirdi.
•       350 adet WALLBOX Şarj istasyonu montajı yapıldı.
•       Formula 1 yarış günü MG ZS EV de pistteydi.
•       40 adet MG EHS PHEV henüz gemideyken satıldı.
•       En iyi çıkış yapan elektrikli otomobil ödülü alındı.
•       ValueGuard değer koruma paketi ile otomotiv sektöründe bir yeniliğe imza atıldı.
•       IGA İstanbul Havalimanı içerisinde MG ZS EV’le “Follow Me” aracı olarak kullanılmaya başlandı.
•       Karbon ayak izini düşürmek isteyen birçok filonun tercihi MG ZS EV oldu.
•       Haziran ayı itibariyle yollara çıkan MG ZS EV’ler 2021’de yaklaşık 2 milyon km yaptılar.  2 milyon km elektrikli sürüş demek 320 ton daha az CO2 demek, 32 bin ağacın temizlediği CO2 miktarı demek. Bu aynı zamanda 32 bin ağacın MG ZS EV’ler yerine benzinli otomobillerin ürettiği 320 tonu temizlemesi demek.
•       11 Mayıs’ta gerçekleştirilen 1. Yıl kutlamasında yenilenen ZS EV ilk kez Türkiye’de gösterildi.