Toyota Corolla güncellendi

, , Toyota Corolla güncellendi için yorumlar kapalı

12 nesil ve 56 yılı geride bırakan Toyota Corolla, 1966 yılından beri dünya çapında 50 milyon adedi aşan başarılı bir satış rakamı ile markanın en gözde modellerinden biri konumunda. Hatchback ve ülkemizde üretimi gerçekleştirilen sedan versiyonu bulunun Corolla, 12. Nesli ile makyaj operasyonuna alındı. Ürün gamına baktığımızda tasarım ve donanımın yanı sıra motor yelpazesinde de yenilikler mevcut. Beklentilerin yüksek olduğu modelde yeni renk seçenekleri de karşımıza çıkıyor.

 

Makyajla birlikte otomobilin dış tarafında ilk dikkat çekenlerden birisi ızgara olacak. Burada ufak bir doku değişimine giden Toyota, sis farları tarafında da tasarımda oynamalar gerçekleştirmiş görünüyor. Bununla birlikte Station Wagon ve HB gövde tiplerinde sunulmak üzere bi-LED ışıklandırma ve adaptif uzun far sistemi gibi donanımlar da tasarımla birlikte sürüş deneyimini bir katman yukarı taşıyacak. 2023 model yılıyla birlikte renk paletinde de yenilikler olacak ailede “Juniper Mavisi” ve “Midnight Teal” isimli koyu yeşil ön plana çıkarılıyor. Kokpit tarafında ise döşemelerde ve konsoldaki ufak tasarım farklarıyla biraz daha premium hissettirme çabaları söz konusu.

12,3 inçlik kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ve 10,5 inçlik yeni multimedya ekran da Corolla’yı rakiplerinde teknoloji tarafında da karşılık verebilecek bir otomobil haline getirmekten sorumlu olacak. Kör nokta gösterimi, park çıkış asistanı ve arka koltuklar için hatırlatıcılar da halihazırdaki güvenlik asistanlarına dahil oluyor.

 

Makyajın kaput altındaki etkisi ise verimlilik üzerine şekilleniyor. Beşinci nesil hibrit sistemin geliştirilmiş versiyonuyla bizi karşılayan Toyota, motor seçeneklerini 1,8 litre ve 2.0 litre olarak sunmaya devam edecek. Hibrit sisteme yapılan dokunuşla aynı veya daha az seviyedeki karbon salınımı ile daha güçlü bir kombinasyon vadeden marka, daha güçlü bir bataryaya da bu şemada yer veriyor. Batarya paketini ufaltarak daha güçlü bir kombinasyon yaratmanın yanında 18 kilograma kadar uzanmış bir ağırlık kazanımının yakalanması da altını çizmeden geçemeyeceğimiz detaylar arasında. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle birlikte 140 beygirlik güç sunan 1,8 litrelik motor, 1,7 saniyelik iyileşme ile otomobili 9,2 saniyede 0’dan 100’e taşıyor. 2.0 litrelik motor ise 196 beygirlik güçle 7,5 saniyelik 0-100 değeri sunabiliyor. Yenilenen dinamikleriyle birlikte Corolla ürün gamını 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla satışlarda göreceğiz.