SÜRÜŞ İZLENİMİ: VW T-CROSS

, , SÜRÜŞ İZLENİMİ: VW T-CROSS için yorumlar kapalı

  Yazı: Buğra Özkan

Volkswagen T-Cross, sportif bazda daha hareketli olarak gelen çizgileriyle özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmeye aday. Araç kompakt segmentte olmasına rağmen iç mekanında yapılan fonksiyonellik odaklı dokunuşlarla fark yaratıyor. Bu kapsamda arka koltukları 14 cm’ye kadar ileri kaydırarak bagaj hacmi artırılabilen T-Cross ayrıca dijital kokpit ve üst segment otomobillere özgü olan pek çok sürüş asistan sistemi sunarak sınıfında iddialı olmayı hedefliyor. Genişlik olarak da 54 milimetre gibi bir artı farka sahip olduğu açıklanan otomobilin 385 litrelik bagaj hacmi, C segmentinde seyreden Golf‘ün de ilerisinde. Arka koltukların tamamen yatırılmasıyla birlikte ortaya 1.281 litrelik devasa bir kullanım boşluğunun çıkıyor olması da güzel detaylar arasında.

T-Cross’un multimedya ekran kısmında donanım seviyelerine göre değişmekle birlikte 6,5 ve 8 inçlik yapı sunuluyor. Donanım destekleri konusunda da tanıdık bileşenler barındıran model; kablosuz akıllı telefon şarjı, adaptif, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön- arka park sensörü, yaya algılama ve çarpışma önleme gibi güvenlik asistanlarıyla destekleniyor.

 

Kaputunun altında 1.0 litrelik üç silindirli TSI turbo benzini motor görev alan T-Cross, 110 HP güç ve 200 Nm tor değerlerine sahip. Bu gücünü 7 ileri çift kavramalı DSG şanzımanla ön tekerleklere aktaran ünite, ekonomi ve konfora odaklanıyor. 1290 kg ağırlığındaki T-Cross, sessiz çalışan ve günlük ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde performans sunan bir üniteye sahip. Serte dönük süspansiyon yapısı yol tutuşuna ve sürüş hissiyatına katkı sağlarken, çukur ve kasis geçişlerinde başarıl bir darbe emiş gücü yansıtıyor. Yani konfordan ödün vermiyorsunuz. Keza direksiyon sistemiyle oldukça uyumlu. Hissiyatlı ve pratik direksiyon yapısı sürüş keyfini ve şehir içi manevra kabiliyetini artırıyor. Kısacası konforlu, akıcı ve keyif veren bir otomobil. Yakıt tüketimi noktasında ise performanslı kullanımlarda 8.8 lt, ekonomik kullanımlarda 6.4 lt/100 km’lik değerler elde ettik.

Motor: 3 silindirli 999 cc benzinli

Beygir gücü: 110 HP @ 4500-6000 d/d

Tork: 200 Nm @ 2000–3000 d/d

Şanzıman: 7 ileri otomatik

Maksimum hız: 189 km/s

0-100 km/s hızlanma: 11.3 sn

Ortalama tüketim: 4.7- 5.3 Lt / 100 km

Bagaj hacmi: 385/455 Lt

Boş ağırlık: 1290 kg