Yeni Type R’ın orjinal aksesuarları tanıtıldı

, , Yeni Type R’ın orjinal aksesuarları tanıtıldı için yorumlar kapalı

Honda Accsess’in resmi aksesuarları ile donatılan 2023 Civic Type R, ilk kez halka açık bir alanda gösterildi. Söz konusu Civic Type R, Japonya’da 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde Fuji Speedway’de düzenlenen 2022 Super GT şampiyonasının 4. Turunda sergilendi.

Honda Access aracılığıyla Civic Type R’a yapılan en önemli güncelleme, yeni bir karbon fiber arka kanadın kullanıma sunulması. Bu kanat, stok versiyondan 1 kg daha hafif olmakla beraber aynı zamanda yere basma kuvvetini artırmaya yardımcı olan çok daha keskin ve agresif bir şekle sahip. Alt tarafında aerodinamik kanatçıklara sahip olduğu için ilgi çekici bir tasarıma da sahip.

 

Sonic Gri rengindeki bu özel Type R’da kırmızı fren kaliperleri, kırmızı logolar ve bu renkle mükemmel bir şekilde eşleşen parlak kırmızı ayna kapakları yer alıyor

Honda Access ayrıca ateşli hatchback için bir dizi iç aksesuar geliştirmekle meşgul. Bunlar arasında aydınlatmalı Type R logosuna sahip yan eşik plakaları, kırmızı deri, karbon fiber kırmızı polyester trimler, yeni alüminyum vites topuzu, ayırt edici zemin paspasları, yeni çamurluk lambaları ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı yer alıyor.

Honda Access’in aksesuarları Eylül ayında Japon müşterilere satmaya başlayacağını biliyoruz. Ancak, diğer pazarların da parçaları alıp almayacağı belirsizliğini koruyor.

Yeni Civic Type R ile ilgili bazı teknik detaylar da henüz onaylanmadı. 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli olacağını bildiğimiz halde, beygir gücü ve tork rakamları açıklanmadı. Japonya’dan bir kaynak, JDM varyantlarının 326 hp güç ve 420 Nm tork üreteceğini iddia ediyor. Bu değerler önden çekişli bir performans otomobili için oldukça etkileyici.