ABB’den denizciliğe enerji teknolojisi

, , ABB’den denizciliğe enerji teknolojisi için yorumlar kapalı

ABB, yeni nesil güvenli ve enerji verimli doğru akım (DC) güç sistemlerini mümkün kılmak için yeni bir solid state devre kesiciyi piyasaya sürüyor. DC güç dağıtımı, denizcilik ve deniz araçlarının daha sürdürülebilir ve enerji bakımından daha verimli hale getirilmesine yönelik stratejilerin merkezinde yer alıyor: SACE Infinitus devre kesici, her türden ve her boyuttaki gemiler için yeni DC şebeke mimarilerinin entegre edilmesini, korunmasını ve kontrol edilmesini kolaylaştırıyor.

DC güç sistemleri, yakıt verimliliğini yüzde 20’ye kadar arttırıyor. AC gücündeki kayıpları ve sınırlamaları ortadan kaldıran DC şebekeleri, gemilerin, dahili dizel-elektrik jeneratörlerinin elektrik çıkışını, tahrik ve diğer yükler için gereken güçle eşleştirmesini sağlıyor. DC elektrik mimarileri, ayrıca batarya depolama ve hidrojen yakıt hücresi sistemlerinin geminin elektrik sistemine entegrasyonunu kolaylaştırıyor ve verimliliklerinin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı oluyor.

SACE Infinitus, yarı iletken teknolojisine sahip, düşük kayıp için optimize edilmiş, tek bir cihazda DC güç koruması ve kontrolü sağlayan, dünyanın IEC 60947-2 sertifikalı ilk devre kesicisidir. Alçak gerilim denizcilik uygulamaları için DNV sertifikası ile satışa sunulacak olan cihaz, yeni DC şebeke mimarilerinin etkinleştirilmesi için ultra hızlı koruma sağlayacak ve bu mimarileri daha güvenli hale getirirken gemilere entegre edilmesini de kolaylaştıracak.

SACE Infinitus, kısa devre arızalarını geleneksel mekanik devre kesicilerden 100 kat daha hızlı algılıyor ve yanıt veriyor. Geminin en önemli parçalarından bara devre kesicisi olan solid state devre kesici, aşırı derecede yüksek kısa devre akımlarının görüldüğü durumlarda bile arıza bölgelerinin izole edilmesini sağlayarak sistemin kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarıyor. Ultra hızlı cihaz, ayrıca arıza akımlarını elektrik arkı olmaksızın keserek ark parlaması riskini neredeyse sıfıra indiriyor. Yeni teknoloji, hızın yanı sıra cihaza çok daha uzun bir elektrik ömrü de veriyor; cihazın ömrü, standart devre kesicilerden 100 kat daha uzun.

Cihazın kompakt, tek bir ünitede toplanan tasarımı, entegrasyonu kolaylaştırıyor ve satın alma maliyetinidüşürüyor. SACE Infinitus; koruma, anahtarlama, izolatör, enerji ölçme, network analizörü ve akıllı bağlantı modülü içeriyor; standart 600 mm elektrik panolarına uyuyor ve ABB’nin kolay yapılandırma için kullanılan Ekip ve EPIC yazılım araçlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. ABB’nin seçkin anahtarlama teknolojisi, güç kayıplarının diğer güç elektroniği çözümlerinden yüzde 70’e kadar daha düşük olacağı anlamına geliyor.

ABB Solid State Devre Kesici Global Ürün Müdürü Thorsten Strassel, konu hakkında şunları söyledi: “SMM, denizcilik sektöründe enerji dönüşümüne destek verecek bu yenilikçiteknolojinin sergilenmesi için ideal bir platform. Yenilenebilir enerji kaynakları, batarya depolama ve akıllı şebekeler, deniz ve denizcilik endüstrisinin daha sürdürülebilir bir hale getirilmesi için kilit öneme sahip unsurlar. DC şebekeleri önemli ölçüde enerji tasarrufu ve yakıt maliyetinde azalma sağlarken, SACE Infinitus’un piyasaya sürülmesiyle birlikte denizcilik operatörlerine DC sistemlerini gemilerine güvenli ve verimli bir şekilde dahil etmek için ihtiyaç duyacakları nihai güç korumasını da sağlayabiliriz.”

ABB’nin devrim niteliğindeki solid state teknolojisi konsepti, ilk kez 2019 yılında tanıtıldı. Geliştirme ekipleri, temelteknolojiyi katı IEC 60947-2 sertifikasyon gereksinimlerini karşılayan bir ürün tasarımına entegre ederek teknolojiyi daha rafine bir hale getirdi ve doğrulamış oldu. 2023 yılının ilk çeyreğinde başlanacak seri üretim öncesinde müşterilerle pilot uygulamalar yürütülmektedir.

SACE Infinitus, ayrıca enerji tasarrufu sağlamak ve karbon ayak izini azaltmak için yenilenebilir enerji ve batarya depolama sistemleri kullanılarak endüstriyel sahalarda, ticari binalarda ve elektrikli araçların şarj edilmesi için diğer DC dağıtım uygulamalarında da kullanılabilir.

SACE Infinitus’un denizcilikteki dönüşümünüze nasıl destek verebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için 6-9 Eylül tarihleri arasında Uluslarası Denizcilik FuarıSMM Hamburg, Salon B6’da B6.329 numaralı stantta ABB uzmanlarıyla bir araya gelebilirsiniz.

Dünyaya güvenli, akıllı ve sürdürülebilir bir şekilde elektrik veren ABB Elektrifikasyon, kaynaktan prize elektrik dağıtımı ve yönetiminde küresel bir teknoloji lideridir. Dünyanın elektrik talebi gün geçtikçe artarken, 100 ülkede mevcut 50.000’i aşkın çalışanımız, insanların birbiriyle bağ kurma, yaşama ve çalışma biçimini dönüştürmek için müşteriler ve ortaklarla iş birliği içinde çalışıyor. Tüm sektörlerde enerji verimliliğini ve düşük karbonlu bir toplumu mümkün kılan yenilikçi ürünler, çözümler ve dijital teknolojiler geliştiriyoruz. Yerel uzmanlıklarımızla birlikte global bir ölçek uygulayarak küresel eğilimleri şekillendiriyor ve destekliyoruz, müşterilere mükemmelliği sunuyor ve toplum için sürdürülebilir bir geleceğe güç veriyoruz. go.abb/electrification