İşte yeni DS 7

, , İşte yeni DS 7 için yorumlar kapalı

Yeni DS 7’nin karakteri, ön ve arka tasarımdaki önemli değişikliklerle yeniden şekilleniyor. Daha keskin çizgileriyle daha fazla dinamizm sunan Yeni DS 7, DS DESIGN STUDIO PARIS ekibi ile Mulhouse (Fransa) fabrikasındaki üretim ekibi arasındaki yakın bağlantılar sayesinde kalite ve sağlamlık açısından üst düzey bir seri üretim halini aldı. Satışa sunulduğu ilk dönemden günümüze otomotiv sektöründe avant-garde bir kreasyon olan “Işık İmzası” geliştirilerek çok daha etkileyici bir görünüme kavuştu. Daha ince olan yeni DS PIXEL LED VISION 3.0 farlar ve DS LIGHT VEIL gündüz farları kusursuz bir birleşimle lüks moda ruhunu yansıtıyor.
 
Selim Eskinazi: “Yeni DS 7, araç parkımızı genişletme stratejimizdeki kilit modelimiz”
 
Yeni DS 7 ile markadaki yeni dönemi işaret eden DS  Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, “Hali hazırda 2.500’e yakın araç parkı ile DS Automobiles’in Türkiye’de genişleme stratejisinin başlangıcını temsil eden DS 7 CROSSBACK meşaleyi Yeni DS 7’ye devrederken, tamamen elektrikli otomobillere olan yolculuğumuzdaki simge model olmayı sürdürecek. ‘Fransız Lüksü’ algısının yaygınlaşmasındaki öncü modelimiz DS 7, bir dizel, üç farklı hibrit motor seçeğeniyle ekonomi, verimlilik ve performansı eksiksiz güvenlik teknolojileriyle sunmaya devam edecek. Yeni DS 7, teknolojiyi tasarım ile buluştururken sunduğu ilklere DS LIGHT VEIL’ı da ekleyerek otomotiv sektöründeki öncülüğünü sürdürüyor; Premium SUV kullanıcılarının aradığı ‘özel hissetme’ hissinde yeni bir seviye belirliyor” dedi.
 
 
 
Dünyada bir ilk: DS LIGHT VEIL
 
Yeni DS 7’deki gündüz farlarında, DS X E-TENSE ve DS AERO SPORT LOUNGE üzerinde yapılan çalışmalardan ilham alınması dikkat çekiyor. Bu teknolojide ışık adeta gövde renginde parıldıyor. DS LIGHT VEIL, bir gündüz seyir farından ve 33 LED ışığın oluşturduğu dört dikey aydınlatma biriminden oluşuyor. Lazerle işlenen polikarbonat yüzeyin sadece iç tarafının boyanması sayesinde ışık ve gövde rengi parçalar arasında değişen bir görünüm kazandırılıyor. Böylece bir mücevher gibi derinlik ve parlaklık etkisi yaratılıyor. DS LIGHT VEIL, kilitleme ve kilit açma sırasında bir animasyon ile sürücüsünü karşılıyor.
 
 
Yeni DS 7 ve benzersiz teknolojileri
 
Konforun yollardaki simgelerinden DS 7, yenilenmesiyle beraber segmentinde fark yaratan için DS ACTIVE SCAN SUSPENSION ve DS NIGHT VISION gibi teknolojileri sunmaya devam ediyor.
·       DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, sınıfında tamamen benzersiz, kamera ile kontrol edilen bir süspansiyon sistemi. Her tekerleği yolun kusurlarına göre birbirinden bağımsız olarak ayarlayan teknoloji sayesinde yolculuk esnasında “Uçan Halı” etkisi yaşanıyor.
·       Kızılötesi kameralı DS NIGHT VISION ile 100 metre mesafeye kadar bir alan içinde uyarabilmek üzere bisiklet sürücülerini, yayaları ve hayvanları tespit etmek için yol ve kenarları taranıyor. Sürücü, yeni yüksek çözünürlüklü dijital gösterge panelinden bilgi edinirken, tehlike durumunda ek olarak özel bir uyarı alıyor.
·       DS DRIVE ASSIST, 2. seviye otonom sürüş ile sürüş güvenliğini artırırken sürücünün üzerinden kayda değer miktarda yük alıyor. Sürüş hızının öndeki araçlara göre otomatik ayarlanmasının dışında otoyol koşullarındaki virajların doğru çizgide dönülebilmesi için de sürücüyü destekliyor. Dur-kalk trafikte otomobilin hareketini yönetebiliyor.
·       DS DRIVER ATTENTION MONITORING, iki kamera aracılığıyla sürücünün dikkat seviyesini analiz ediyor. Birinci kamera, otomobilin sürüldüğü yoldaki hareketini gözlemlerken sürücüye dönük olarak konumlandırılan ikinci kamera, sürücünün nereye baktığını, yüz ve göz kapağı hareketlerini inceleyerek uyku ve dikkat seviyesini ölçüyor. Bu özellik, segmentte tek olma unvanını koruyor. Kızılötesi teknolojisini kullanan ikinci kamera, güneş gözlükleri arkasından da fonksiyonunu sürdürebiliyor.
 
İki tasarım konsepti ve dört motor seçeneği
 
Yeni DS 7’de iki tasarım konsepti bulunuyor:PERFORMANCE LINE ve OPÉRA. Donanım seviyelerinde standart donanımlar artarken isteğe bağlı donanımların pek çoğu standart donanımlara eklendi. LA PREMIÈRE Özel Serisi ise sadece E-TENSE 4×4 360 versiyonunda sunuluyor.