Peugeot 308’de hedef Premium segment!..

, , Peugeot 308’de hedef Premium segment!.. için yorumlar kapalı

 
 

 
8 ayda sattığımızdan daha fazlasını 4 ayda satacağız!
“Yılın sonuna yaklaştıkça biliyorsunuz Stellantis Grubu olarak bizim aslında 750 bin adetlik 2022 yılı için toplam pazar öngörümüz var. Yılın ilk 8 ayında hem biz hem rakiplerimiz bu hammadde krizinin yol açtığı, zaman zaman lojistik krizinin yol açtığı tedarikle ilgili birtakım sıkıntılar yaşadık. Bugüne kadar oluşan pazar aslında tedarik sıkıntısı doğrultusunda oluşan, biraz daha potansiyelin altında kalmış bir pazar ama son çeyrekte biraz daha elimiz rahatlıyor. PEUGEOT Türkiye olarak bugüne kadar toplamda 18.000 adetlik bir satış gerçekleştirdik. Son 4 ayda ise 21 bin adet daha araç satacağız. Aslında yıllık toplam satışın yüzde 54’ünü son çeyreğe bırakmış durumdayız. Yani 8 ayda sattığımızdan daha fazlasını son 4 ayda satmayı hedefliyoruz.”
 
Eylül ayı beklentisi
“Eylül ayındaki pazardan da biraz bahsedecek olursak; Eylül ayında 65 bin adetlik bir pazar bekliyoruz. Geçen sene Eylül ayında pazar 57 bin adet civarında kapanmıştı. Yani geçen yıla göre yüzde 14 daha yukarı bir pazar bekliyoruz. Yılın son dört aylarını karşılaştırdığımızda ise yaklaşık yüzde 25 oranında geçen yılın üzerinde bir kapanış bekliyoruz. Hem biz tedarikte rahatladığımız için hem de hala pazarda araca ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için böyle bir beklentimiz var.”
 
2023 hedefleri
“2023’e bakarsak eğer bizim orta vadeli planımızda (2025 gibi düşünebilirsiniz orta vadeyi) yüzde 8’lik bir pazar payına ulaşma hedefimiz var. Yeni koyduğumuz bir hedef değil aslında bir süredir 2025’te yüzde 8’lik pazar payı yapan bir marka olmak için çalışıyoruz. Tabii ki 2025’e geçerken bir basamak oluşturmak için önümüzdeki yıl da kendimize agresif bir satış hedefi koyduk. Pazarın önümüzdeki yıl bu yılkinden biraz daha büyük olmasını bekliyoruz. Hem pazar öngörümüz daha yüksek hem de kendimize koyduğumuz satış hedefleri bu yılkinden daha yüksek. Gelecek yıl, PEUGEOT Türkiye olarak kendimize toplamda 57 bin adetlik satış hedefi koyduk. Bu seneyi ise 39 bin adetle kapatmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 18 bin adet sattık ve son 4 ayda 21 bin adet daha satacağız demiştim. Böylece toplamda 39 bin adede ulaşacağız. “