Yeni Nissan X-Trail çok yakında Türkiye’de!..

, , Yeni Nissan X-Trail çok yakında Türkiye’de!.. için yorumlar kapalı

Dünya çapında 7 milyon adede yakın satış başarısı yakalayan X-Trail, yeni jenerasyonu, çarpıcı tasarımı, premium dokusu, yenilikçi çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten ve elektrikli çekiş sistemi) sayesinde oldukça dinamik, konforlu ve keyifli bir SUV performansı sunuyor…
 
2001 yılındaki ilk lansmanının ardından tüm dünyada 7 milyon adede yakın satışı ile dünyanın en popüler aile araçlarından biri olan Nissan X-Trail, SUV segmentinde çe-power, ıtayı bir üst seviyeye taşıyacak. Maceradan keyif alan müşteriler, gelişmiş elektrikli dört tekerlekten çekiş güç aktarma organı e-4ORCE ile yeni nesil X-Trail’in sunduğu dinamik performansın ve gelişmiş elektrikli sürüş teknolojilerinin tadını çıkaracak.
İleri teknoloji ve mühendisliğin buluştuğu yeni Alliance CMF-C platformunda üretilen X-Trail, sezgisel teknolojisi ile SUV stiline ek olarak esnek kullanım ve dört tekerlekten çekiş özelliklerine sahip gelişmiş bir güç aktarma organına sahip. Yeni X-Trail, hem beş hem de yedi koltuklu konfigürasyon seçenekleri sunuyor.
 
Sağlam ve modern bir görünüm yaratan çizgiler, güçlü bir stil
Önceki üç nesil X-Trail modellerinin merkezinde, sertliği ve sağlamlığı ile güven veren kendine özgü stili yer alıyordu. Yeni X-Trail’in iç ve dış tasarımı ise aracın çok yönlü ve maceracı ruhunu dışa vuruyor. Güven veren sağlamlığıyla dış kısmında, yüzer tavan ve V-motion ızgarası gibi Nissan’a özgü tasarım öğeleriyle de bir adım öne çıkıyor. Ön tamponun gövdesi içinde yer alan çarpıcı farları ve tasarım çizgisi boyunca yerleştirilmiş gündüz farları tüm dikkatleri aracın üzerinde topluyor.
Yandan bakıldığında, ön ve arka kısmında kaslı görüntüye sahip tekerlek yuvaları X-Trail’in yoldaki duruşunu güçlendirirken, kapıların tabanındaki çizgiler, akışkan bir tasarımsal bütünlük duygusu getiriyor. Bir yunus yüzgecini andıran C sütunu, aracı çevreleyen aydınlatmaların dörtte üçünün buluştuğu arka kısmı daha da belirgin kılıyor.
 
X-Trail’in maceracı karakterini pekiştiren gümüş renkli bir panel ise arka tamponun altında yer alırken, ön alt paneldeki “3 Boyutlu ” lastik reflektörleri, motor bölmesindeki hava akışını kontrol eden aktif ızgara kapağı, özel A sütun tasarımı, aracın altındaki hava akışını düzenleyen gövde altı kaplamaları ve hava akışını X-Trail’in ön tarafından yanlarına doğru yönlendiren benzersiz bir “hava perdesi” ana aerodinamik özellikler arasında yer alıyor.
 
Yeni X-Trail, 10’u tek renk, 5’i çift renk kombinasyonu olmak üzere 15 gövde renginde satışa sunulacak.
 
 
 
 
 
e-POWER güç aktarma sistemi
Yeni X-Trail, Nissan’ın Avrupa ürün gamındaki, yenilikçi e‑POWER sürüş sistemi ile donatılan ikinci modeli olacak. Nissan’a özgü benzersiz e-POWER sistemi, aracı dışardan şarj etmeye gerek kalmadan 100% elektrik tahrikli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.
 
Yeni X-Trail’in e-POWER sistemi, yüksek çıkışlı bir batarya ve değişken sıkıştırma oranına sahip jeneratör görevi gören benzinli bir motor, invertör ve ön elektrik motoru ile entegre güç aktarma sisteminin bütününden oluşuyor. Tekerleklere giden gücün yalnızca elektrik motorundan geldiği bu benzersiz güç aktarma sistemi, Avrupalı tüketicilerin taleplerini ve şehir içi günlük sürüş ihtiyaçlarını karşılamak için yeni X-Trail’de önemli ölçüde iyileştirildi.
 
e-POWER, benzinli motorun jeneratör olarak yalnızca elektrik üretmek için kullanılması ve tekerleklerin tamamen elektrik motoru tarafından çalıştırılması gibi benzersiz özelliklere sahip. Bu sistem, içten yanmalı motorun her zaman optimum aralıkta çalışmasını ve şehir içi sürüşünde gelişmiş bir yakıt verimliliği sağlıyor.
 
%100 elektrikli motor tahriki ve tek dişli redüktör şanzımanı sayesinde, kalkış anlarında içten yanmalı motorlarda veya geleneksel hibritlerde olan tepkisellikten uzak sürüş hissi yerine anında gaz tepkisi verirken, yüksek tork değerleriyle çevik bir şekilde hızlanmayı sağlıyor, sürüşü daha keyifli, kolay ve güvenli hale getiriyor.
 
Benzinli motorun çalışmasını sağlayan ve ani hızlanma sırasında geleneksel hibritlerde yaşanan “devirlendikçe gelen istem dışı ekstra tepki” etkisinden kaçınarak, sürüş hızına göre aracın uygun bir hızda ilerlemesini sağlayan “doğrusal ivmelenme”, e-POWER donanımının ayrılmaz bir parçası. Doğrusal ivmelenmenin ikinci bir faydası ise motorun, genellikle şehir ve yerleşim merkezi koşullarında ihtiyaç duyduğu düşük hızda çalışmasını optimize etmek için yapılan iyileştirmeler olarak sunuluyor.
 
Tüm bu avantajlara ek olarak, e-POWER sürüş sistemi sessiz bir sürüşü garanti ediyor: Örneğin saatte 40 km giden e-POWER teknolojisine sahip bir otomobilin ses emisyonu rakiplerine kıyasla 8db daha az.
 
En gelişmiş 4×4 teknolojisi, e-4ORCE!
Nissan’ın elektrikli güç aktarma organları ile çalışmak üzere tasarlanmış yeni dört tekerlekten çekiş sistemi, e-4ORCE Avrupa’da lanse edilen yeni X-Trail ile tanıtıldı. e-4ORCE, Nissan’ın bu en gelişmiş dört çeker teknolojisi her koşulda güvenli çekiş ve hızlanma sunuyor. e-4ORCE’daki “e”, Nissan’ın %100 elektrikli motor tahrik sistemi anlamına geliyor. “4ORCE”, aracın fiziksel gücünü ve enerjisini ifade ederken, “4” dört tekerlekten çekişi temsil ediyor.
 
Güçlü çift e-motor sistemi, 94 kW arka motor sayesinde, toplam 157 kW (213PS) çıkış gücüne sahip ve 7 saniyede 0’dan 100 km/s hıza kesintisiz şekilde çıkabiliyor. Mekanik bir dört çeker sisteme kıyasla arka tork tepkisi 10.000 kat daha hızlı. Buna ek olarak, sabit tork dağılımı ve mükemmele yakın ağırlık dengesi, güvenli yol tutuşuna ve sürüş konforuna katkıda bulunarak güçlü bir çekiş ancak konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor.
 
e-4ORCE, güç çıkışını ve frenleme performansını her bir tekerlek için özel olarak yöneterek, bu sayede yumuşaklık ve dengeyi koruyor, sürüş stilini veya pedal etkisini değiştirmeye asla gerek olmadan neredeyse her türlü yol yüzeyinde ana hatta kalarak sürücünün daha güvende hissetmesini sağlıyor. Örneğin, karla kaplı yollarda viraj alırken araç, ultra yüksek hassasiyetli motor, tork dağılımı ve fren kontrolü sayesinde sürücünün kalmak istediği hatta kalabiliyor. Bu kadar çeşitli yol yüzeylerinin üstesinden gelmenin verdiği güvenle, sürüş daha keyifli hale geliyor ve sürücü farklı sürüş senaryolarında dahi kendini güvende hissediyor.
 
Mühendisler, e-4ORCE’un hassas kontrol teknolojisi ve çift elektrik motoru ile benzersiz bir sürüş konforu sağlamayı hedefledi. Tamamen elektrikli araçlarda ve hibrit sistemlerde kullanılan elektrikli motor rejeneratif frenlemesine ilaveten rejeneratif arka motor frenlemesi de eklenerek frenleme anındaki yalpalama ve yaylanma en aza indirildi.
 
Sistem, ön ve arka tork dağılımını optimize etmesinin yanı sıra, her dört tekerin de viraj alma kabiliyetini en üst seviyeye çıkarmak için her bir tekere de bağımsız fren kontrolü uyguluyor. Bu şekilde, sürücünün istediği yöne doğru direksiyonu en az şekilde çevirerek virajı almasını sağlıyor.
 
e-Pedal  Teknolojisi
Sürüş süresinin %70’inin şehir içinde gerçekleştiği düşünüldüğünde Nissan, e-Pedal olarak adlandırdığı tamamen yeni bir “tek pedal” sürüş deneyimi geliştirdi. Sürücünün ayağını gaz ve fren arasında sık sık hareket ettirdiği dur-kalk şehir içi sürüşün bu tekrarlayan yükünü ortadan kaldırmak için tasarlanan e-Pedal, sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına ve fren yapmasına olanak tanıyor.
 
Sistem önce orta konsoldaki düğme ile etkinleştiriliyor ve devreye girdiğinde gaz pedalı her zamanki gibi hızlanmayı sağlıyor. Gaz pedalının bırakılmasından sonra, e-Pedal X-Trail’i fren lambalarını yakmaya yetecek kadar 0,2g’de frenliyor ve tam durma yerine “oldukça yavaş” bir hıza indiriyor. Bu da düşük hızda park etme manevralarının mümkün olduğunca yumuşak olmasını sağlıyor. Böylece sürücüler daha rahat ayarlayabildikleri gaz pedalı ile şehir içi sürüşü daha sezgisel ve daha az zorlayıcı bir hale dönüştürerek yolda yumuşak bir şekilde ilerliyorlar.
 
Hafif hibrit İçten Yanmalı Motorlu versiyonu
Yeni X-Trail, e-POWER donanımlı versiyonunun yanı sıra, 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli hafif hibrit versiyonu ile de satışa sunulacak.
 
120 kW (163PS) ve 300 Nm tork üreten, tekerleklere gücü Xtronic CVT kademeli sürekli değişken şanzıman ile aktarılacak olan iki tekerlekten çekişli, içten yanmalı benzinli güç aktarma sistemi 12v hafif hibrit teknolojisi ile donatıldı. Sistem, hem yakıt ekonomisi sağlayan hem de CO2 çıkışını azaltan ilave tork desteği, uzatılmış rölantide durma, hızlı devreye giren start stop özelliklerine sahip.
 
Modern ve ferah iç mekan
Tamamen yenilenen Nissan X-Trail’in lüks ve ferah kabini, keyifli iç ambiyansı, ayırt edici tasarımı ve geliştirilmiş kullanılabilirliği ile segmentine yeni bir standart getiriyor. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş detaylarıyla geliştirilmiş kabin modern bir tasarıma sahip ve oldukça kullanışlı.
 
Ambiyans kalitesine vurgu yapmak ve premium bir izlenim için, güven verici ve sakinleştirici bir ortam yaratan yeni beyaz ortam aydınlatması kabin genelinde kullanıldı. Yüksek kalite hissini verebilmek için ön konsol tertibatının ve düğmelerin ergonomik ve dokunsal kalitesine büyük özen gösterilirken, yeni X-Trail’de birinci sınıf malzemelere, “Nissan Intelligent Mobility” akıllı özelliklere ve basit, sezgisel ısıtma/klima kontrollerinin yanı sıra ses ve navigasyon gibi merkezi ekran işlevlerini yöneten düğmelere yer verildi.
 
Orta konsol tasarımının en üstünde ise e-shifter, sürüş modu seçici ve ikili bardak tutucuların yanı sıra akıllı telefonlar için 15 watt’lık bir kablosuz şarj yuvası bulunuyor. Ayrıca önde oturanların eşyalarını koymaları için geniş bir saklama alanı oluşturan “kelebek” şeklinde çift kapaklı bir kolçak bulunuyor. Arkadan menteşeli bir kapağın aksine, yandan açma imkanı sunan bu tasarım arkada oturan yolcular için de eşya saklama alanına kolay erişim sağlıyor.
 
Hareketli konsolun üst katmanı, el çantası veya tablet gibi eşyalar için depolama alanı sunuluyor. Bu özel alanküçük eşyaların saklanmasını kolaylaştırıyor ve optimum alan kullanımı yaratıyor.
 
Sınıfının en geniş oturma alanı sunan aracı
Yeni X-Trail’de eşyaları yerleştirmek, çocuk koltuğu bağlamak veya sadece otomobilde rahat edilmesi için yaklaşık 90 derece açılan arka yolcu kapıları sayesinde ikinci sıra koltuklara erişim artık daha da kolay.
 
60:40 bölünmüş arka koltuklardan herhangi birini yatırmaya gerek kalmadan kayak takımları gibi uzun eşyaların kolayca taşınabilmesi için bir erişim bölmesi mevcut. Fonksiyonelliği desteklemek için kızaklı arka koltuklar da bagaj alanını maksimize edebiliyor ve 7 koltuklu modelde üçüncü sıra koltuklara kolay erişim sağlamak için öne doğru kayabiliyor.
 
Bir aile otomobilinde hayati önem taşıyan arka yolcuların konforun sağlanması amacıyla ikinci sıradaki yolcular da ısıtma/klima sistemini kontrol edebiliyorlar. İkinci sıradaki yolcular için de bir USB A tipi bir de USB C tipi şarj noktası yer alıyor. Tek elle kolay kullanımı sağlanan ve arka yolcu kapılarına entegre edilmiş güneşlikler, bebek ve küçük çocuk sahiplerine araç içinde beklenen gizliliği ve fonksiyonelliği sağlıyor.
 
Alliance CMF-C platformunun verimli iç hacmi sayesinde, yeni X-Trial bagajda üçüncü sıra yolcu koltukları ile de sunuluyor. 160 cm boyuna kadar yolcuların oturabileceği şekilde tasarlanmış olan bu tekli koltuklar, kolayca bagaj zemininin içine girebiliyor. Yeni X-Trial bu özelliği ile segmentinde en çok oturma alanı sunan model olma özelliğine sahip. Bu alan, üçüncü sıradaki yolcuların ikinci koltuk sırasının altına ayaklarını uzatabilmeleri için optimize edildi.
 
Kenardaki koltuklar öne doğru yatırılarak üçüncü sıra koltuklara kolay bir geçiş sağlanabiliyor.
 
X-Trail, iki arka koltuk kullanılmadığında oluşan bagaj alanı sayesinde toplam 585 litre kapasitesiyle sınıfında en geniş bagaj alanı sunan oyuncular arasında yer alıyor. Bagaj alanının kullanımına yönelik yapılan iyileştirmeler, bagajın yüklenmesini kolaylaştırıyor ve küçük eşyaların taşınmasını daha rahat hale getiriyor. Ek olarak, modüler iki bagaj düzenleyici, optimum alan kullanımı için 16 farklı düzen sunuyor.
 
Elektrikli açılan otomatik bagaj kapağı, eller serbestken bagaja kolayca erişmenizi sağlıyor. Beş koltuklu versiyonda esnek bagaj havuzu sistemi, bir tarafı dayanıklı halı diğer tarafı silinebilir plastik paspas ile yeni X-Trail’e fonksiyonellik katan diğer özelliklerden sadece başka bir tanesi.
 
 
 
CMF-C platform
Nissan Avrupa serisindeki diğer modeli yepyeni Qashqai gibi, tamamen yeni X-Trail de son teknoloji otomotiv yapısı ve teknoloji mimarisini temsil eden Alliance CMF-C platformunu kullanıyor.
 
Yapısal açıdan, beyaz gövdede gücü artırırken ağırlığı azaltmak için daha hafif malzemelerle birlikte gelişmiş preshane ve kaynakla birleştirme teknikleri kullanılmıştır. X-Trail’in arka bagaj kapısı ilk kez kompozit bir malzemeden üretilmiştir. Ön ve arka kapılar, ön çamurluklar ve kaput ise alüminyumdan üretilmiştir.
 
Yeni süspansiyon ve direksiyon tasarımı
Yepyeni X-Trail şehir içinde ve otoyolda tatmin edici bir sürüş deneyimi sunmaya devam ederken keyifli bir dağ yolundaki virajlarda bile rafine bir sürüş deneyimi yaşatıyor.
 
CMF-C platformu sayesinde, yeni X-Trail’in ön tarafında güncellenmiş bir MacPherson süspansiyon sistemi bulunuyor. Arka süspansiyon, gelişmiş çok bağlantılı bir tasarıma sahip.
 
Geliştirişmiş servo direksiyon ayarı, daha iyi tepki ve direksiyon kullanımında daha keyifli bir his ve daha az sürtünme hissi sunuyor.
 
Üstün bilgi ve eğlence sistemleri ve bağlanabilirlik
Yeni X-Trail, sürüşü daha konforlu ve eğlenceli hale getirmek için daha büyük, daha yüksek çözünürlüklü 12.3 inç dijital multimedya ekran ile navigasyon, eğlence ve araç ayarlarına erişimi sağlıyor. Ekran, hem Android Auto® hem de Apple CarPlay® ile uyumlu, ayrıca kablosuz Apple CarPlay® desteği de sağlıyor.
 
Yeni ve yüksek çözünürlüklü, tam elektronik 12.3 inç TFT gösterge ekranında navigasyon, eğlence, trafik veya araç bilgileri görüntülenirken, direksiyon simidi üzerinde yer alan dokunmatik yeni bir düğme de bu bilgilere daha kolay erişim sağlayabiliyor. TFT gösterge ekranına Nissan’ın Japon DNA’sına atfen TFT göstergenin dijital arka planına geleneksel bir “Kiriko” kesim cam dokusu da eklendi.
 
X-Trail’in 10.8 inç geniş tip ön cama yansıtmalı bilgi ekranı (Head-Up Display), segmentindeki en geniş görüntüyü sağlıyor. Bu sistemde navigasyon, sürücü yardımı ve yol bilgileri gibi önemli bilgiler sürücünün görüş alanı içinde ön cama yansıtılıyor.
 
Hem USB-A hem de USB-C bağlantı noktalarıyla ön ve arka USB şarj bağlantıları sunan konsol kutusu, bağlanabilirliği tüm yolcuları kapsayacak şekilde genişletiyor.
 
Yenilenmiş ProPILOT Asistanı
Yeni nesil ile ProPILOT asistanı donatılan yeni X-Trail, sürücülere birçok koşulda daha çok destek sağlıyor.
 
Yeni Nissan X-Trail’in Dur-Kalk özellikli akıllı hız sabitleyici ProPILOT asistanı artık aracın hızını birden fazla dış koşula göre uyarlayabiliyor: örneğin otomobil otoyolda daha düşük bir hız sınırı bölgesine geçtiğinde, sistem yol işaretlerini okuyabiliyor ve X-Trail’i uygun hıza getirmek için navigasyon sisteminin hız sınırı verilerini dikkate alabiliyor. Yani sürücünün hız sabitleyiciyi manuel olarak ayarlamasına gerek kalmıyor.
 
Mevcut-Hareketli Nesne Algılama uyarısındaki yeni düzenleme sayesinde, önde hareketli bir nesne algılandığında fren devreye giriyor. Ayrıca geri giderken hareket eden bir otomobil veya duran bir nesne algılanırsa, sistem aracı durduruyor.
 
Aktif ve pasif güvenlikte üst düzey standart
Nissan’ın olası çarpışmaları öngörebilen Önsezili Akıllı Çarpışma Uyarı Sistemi ek bir güvenlik sağlıyor. Gelişmiş radar teknolojisi sayesinde sensörler, bir aracın aniden fren yapıp yapmadığını algılamak için öndeki aracın da ötesindeki yolu tarayabiliyor. Sistem, çarpışma olasılığını azaltmak için fren uyguluyor.
 
X-Trail’in aerodinamik verimliliğine katkı sağlayan, ancak ışık ünitesinin ince olmasını ve ışık huzmelerinin ise yaklaşan trafiğe göre ayarlanmasını sağlayan gelişmiş far teknolojisi gece sürüşlerindeki güvenliği artırıyor. Işının yönünü yöneten bir dizi LED ünitesi, karşıdan gelen trafik algılandığında devre dışı kalıp yolun geri kalanı etkin bir şekilde aydınlatıyor, böylece yaklaşan aracın sürücüsünün görüşünü olumsuz etkilemiyor.
 
Yeni X-Trail’deki güvenlik teknolojileri paketinin bir başka özelliği de herhangi bir yandan çarpışma durumunda ön koltuktakilerin birbiriyle temasını önlemek için iki ön koltuk arasından açılan yeni merkezi hava yastığı. Merkezi hava yastığı, sürücü ve yolcu hava yastıklarına ek olarak yeni X-Trail’de standart olarak bulunan yan ve perde hava yastıklarını tamamlıyor.