Hancılar ve yolculardan bir hatıra!..

, , Hancılar ve yolculardan bir hatıra!.. için yorumlar kapalı

 
Sayfadaki bu fotoğrafı Nissan X-Trail’in Slovenya’da yapılan basın lansmanında çektirdim. Arkamda nefis bir göl, nefis bir küçük ada ve yanımda da yeni Nissan X-Trail … Çektirirken de eskilere gittim. Onları da sizlerle paylaşayım dedim.
Kimin hancı, kimin yolcu olduğunu anlamak ve öyle yaşamak çok önemli çünkü.
Nissan Türkiye’’nin eski genel müdürü Emre Doğueri’nin görevi boyunca yakınlarından ve bayilerinden aldığım bilgilerle, satış performansına da bakarak “başarısız” olduğunu yazan ilk ve tek gazeteciyim. Otomobil gazetecisi olarak genel müdür ve CEO yalayarak bir beklentim olmadığı için gazeteci reflekslerimle doğruyu her pahasına yazan gazeteci olduğumu herkes biliyor.  Bedel ödeme pahasına. Çevresi tarafından “kifayetsiz muhteris” olarak tanımlanan Doğueri bana “neden böyle yazıyorsun” demeden, çevresindeki PR’cı ve PR şirketindeki bir başka “kifayetsizlerle” sözde bana ceza verdirerek beni Nissan’dan uzaklaştırdılar. Ne yaptılar? 2 sene boyunca lansmanlara çağırmadılar, test otomobili vermediler, maillerime yanıt vermediler. Telefonlarıma çıkmadılar.
O dönemde de yazmıştım. “ben hancıyım siz yolcu” diye. Neyse, önce Emre Doğueri’yi tıpkı benim yazdığım gibi “başarısız” diye gönderdiler. Ardından da kurumsal iletişim müdürünü… PR Şirketi devam ediyor mu bilmiyorum ama esamesi okunmuyor var mı yok mu belli değil…
 Nissan Türkiye’de işini yapamayanlar gitti, yapma ihtimali yüksek olanlar geldi. Liyakate göre yapılan tercihler görevlerine başladılar. Öncelikle de benle iletişime geçtiler. Bu çapsızlardan önce gayet iyi ilişkilerim olduğu Nissan Türkiye ile yeni yönetim sayesinde yine eski normal iletişime “kaldığımız yerden” başlamış olduk. Onlara önce bu hassaiyetleri için teşekkür ediyorum.
Eski yöneticilerin ellerine ne geçti derseniz koskoca bir sıfır… Rezil olduklarıyla kaldılar bence… Gazeteci “dostlarına” ‘işten kovulduğumu yazmayın başka bir proje için ayrıldı ya da görev süresi doldu diye’ yazdıran eski genel müdür hala proje peşinde…
Neyse… İşte “hancı olarak” Nissan’ın lansmanına çağrılmanın rahatlığı içinde bu pozu verdim. Geçmiş de şöyle bir geçti aklımdan.
Haftaya da  Nissan’ın bir başka önemli toplantısı için Sapanca’nın yolunu tutacağım… Hesapsız-kitapsız doğru bildiğini, olumlu/olumsuz yaşadıklarını  yazan samimi bir gazeteci olarak oradaki gözlemlerimi de bu köşeden aktaracağım.