Anadolu Isuzu’ya birincilik ödülü

, , Anadolu Isuzu’ya birincilik ödülü için yorumlar kapalı

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu sürdürülebilirlik alanındaki başarıları ile sektörüne öncülük etmeyi sürdürüyor.   Anadolu Isuzu son olarak ‘Sürdürülebilir ve Dijital Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ projesi ile ÇEVKO’nun (ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) düzenlediği Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri organizasyonunda ‘Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları’ kategorisinde, büyük işletmeler dalında birinci oldu. 

Sürdürülebilirliği temel önceliklerinden biri olarak gören Anadolu Isuzu, bu alanda bugüne kadar birçok projeyi başarıyla hayata geçirdi. Ürettiği araçların ve tüm faaliyet süreçlerinin çevreye etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik vizyonu ve Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum odaklı çalışmaları doğrultusunda birçok uygulamayı başarıyla hayata geçirdi.

Anadolu Isuzu Sürdürülebilirlikte endüstri öncüleri arasında

Anadolu Isuzu dünya çapında iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı çaba gösteren uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) imza veren otomotiv dünyasının öncü şirketleri arasındaki yerini aldı. Anadolu Isuzu, ayrıca ticari araç sektöründe 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyon hedefi ile çalışan “Drive to Zero” inisiyatifine de imza verdi.

Çevresel sürdürülebilirliği, iklim değişikliği etkilerinin azaltılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması, etkin atık yönetimiyle atıkların önlenmesi ve kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı, su riskleri ve yönetimi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı başlıklarında ele alan Anadolu Isuzu, verimliliği esas alan bir yaklaşımla değer zinciri boyunca çevresel ayak izini azaltmak için yatırımlarına devam etmektedir. Anadolu Isuzu sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda alternatif ve geri dönüşümlü malzemelerin kullanımına da öncülük ediyor.