Otomotiv aksesuar pazarında neler oluyor?

, , Otomotiv aksesuar pazarında neler oluyor? için yorumlar kapalı

ams Osram’ı okuyucularımıza tanıtır mısınız?

Dünya genelinde 150 ülkede 26 binin üzerinde çalışanımızla müşterilerimizin değişken ihtiyaçları için özel çözümler geliştiriyoruz. Çalışmalarımızın odağında sensörler, yarı iletken teknolojiler ve otomotiv bulunuyor. Türkiye’de otomobil aydınlatması, profesyonel aydınlatma çözümleri, led ürünler, dijital aydınlatma sistemleri, eğlence aydınlatmaları ve profesyonel + endüstriyel uygulamalar gibi geleneksel ampul pazarı hariç aydınlatmanın her alanında yer alıyoruz.
 
 Osram’ın tercih edilme nedenleri nelerdir?
 
Tercih edilme nedenlerimizin başında ürünlerimizin kalitesi ve her zaman yenilikçi oluşumuz geliyor. Ürettiğimiz ürünler ile müşterilerimizin hayat konforunu arttırmayı ve yolculuklarını güvenle yapabilmelerini amaçlıyoruz. İnovatif ve akıllı yaklaşımlarla teknolojik ürünler tasarlayan dünyanın lider teknoloji şirketlerinden biri olarak müşterimizin hayatını kolaylaştıran ve sektörde fark yaratmamızı sağlayan ürünler geliştiriyoruz. Arabadaki kirli havayı temizleyen, biten akülere ve inen lastiklere çözüm olan yeni teknolojilerimiz ile konforlu ve güvenli yolculukları teşvik ediyoruz.

Yakın bir zamanda ışığı algılama ve işleme konusunda faaliyet gösteren AMS şirketi ile birleşme kararı aldınız. Bu birleşme sektöre ve kullanıcılara ne gibi faydalar sağladı?

ams OSRAM bu birleşme ile emitör, sensör ve yazılım dahil olmak üzere tek kaynaktan eksiksiz optik sistemler sunabilme imkanı kazandı. Çevik yapıları ile optik ve sensör çözümlerinde öncü olan iki şirket, güçlü temelleri, deneyimli yönetim ekibi ve mühendislik alanındaki uzmanlığı ile de küresel bir yetenek tabanına sahip. Bu sayede ams OSRAM hayatı ve yolculukları daha da konforlu ve güvenli hale getiriyor.
 
2022 yılına baktığımızda “Night Breaker 200” ürününüzün önemli bir satış rakamına ulaştığını görüyoruz. Ürünün satış başarısını neye bağlıyorsunuz?

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında piyasaya sunduğumuz “Night Breaker 200” serimiz, bu yılın ilk 6 ayında sadece 2 modelle 10 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak rakiplerini geride bıraktı. Night Breaker 200 ürünümüz araç sürücülerine yüzde 200 oranında daha fazla aydınlık ve standart ürünlere göre yüzde 20 daha beyaz bir ışık olanağı sunuyor. Özellikle değiştirilebilir LED lambaların kamuya açık yollarda kullanılmasının yasak olduğu bir ortamda Night Breaker 200, halojen lambalı araç kullanıcılarına en yüksek görüşü ve konforu sunuyor. Ürünümüzün tüm bu artılarıyla birlikte müşterilerimizin taleplerinin önümüzdeki süreçlerde de devam edeceğini düşünüyoruz.

Elektrikli araç ürünleri konusunda çalışmalarınız var mı? Bilgi verir misiniz?

 Tüm dünya genelinde otomotiv sektöründe yaşanan dönüşüm ile birlikte; elektrikli araçların büyük bir yükselişe geçtiğini görüyoruz. Böylesine bir gelişime ve yatırıma açık bir pazarda biz de en uygun pozisyonları alıyoruz. Bu doğrultuda oldukça fazla ürün geliştiriyoruz ve bu pazarın gelişimi ile paralel olarak yeni ürünlerimizi pazara sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte de global olarak yeni ürünler geliştirmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Özellikle aydınlatma sistemleri ve sürüş güvenliğine odaklandığımız yeni ürünlerimiz ile sürücülerin hayatını kolaylaştıracağız.

Özellikle aksesuar pazarında orijinal olmayan ürünler kullanıcılar için ciddi riskler taşıyor. Osram’ın bu tür ürünler için ne tür çalışmalar yürütüyor?

Kaliteli markaları seçtiğinizde üründe doğru parçaların kullanıldığından emin oluyor ve güvenli bir tercih yapmış oluyorsunuz. Bizim de tüm ürünlerimiz, akredite laboratuvarlardan onay aldıktan sonra piyasaya çıkıyor. Aynı zamanda müşterilerimize global garantimizi de sunuyoruz. Müşterilerimize kaliteli, güvenilir ve orijinal ürünleri diğerlerinden ayırt edebilmeleri için Osram Güven Programı ile yardımcı oluyoruz. www.osram.com.tr web sitesi üzerinden verilen güven programı hizmetimiz sayesinde sürücüler diledikleri yerden, kolayca satın aldıkları ürünün orjinal olup olmadığının kontrolünü yapabiliyorlar.