Yeni Ford Tourneo Connect tanıtıldı

, , Yeni Ford Tourneo Connect tanıtıldı için yorumlar kapalı

Tamamında 2.0 litrelik dizel motorun standart olarak sunulduğu yeni Ford Tourneo Connect ailesinde Active paketin de listelere girmiş olması macera meraklılarını da memnun edecek. Artırılan yerden yükseklik değeriyle Cross niteliği taşıyan Active versiyonu manuel veya otomatik şanzımanla tercih edilebilecek.

Ford’un resmi kanalları üzerinden paylaştığı aralık ayı odağındaki fiyatlar şu şekilde;
Titanium Kombi 2.0L EcoBlue 122PS 7 İleri Otomatik Dizel – 697.300 TL
Active Kombi 2.0L EcoBlue 122PS 6 İleri Manuel Dizel – 737.700 TL
Active Kombi 2.0L EcoBlue 122PS 7 İleri Otomatik Dizel – 748.300 TL

Tourneo Connect cephesinden öne çıkanlar;
Dış tasarımdan başlayarak kendisini hissettiren VW ortak paydaları aracın altyapısındaki komponentlerde de kendisini gösteriyor. Yenilenen Tourneo Connet ailesi Türkiye’de sunulanlar dışında Trend, ve Sport seçenekleri üzerinden Avrupa pazarında tercih edilebiliyor. Tourneo ailesinin yenilenmesiyle birlikte tasarım dinamiklerinde de hissedilir revizyonlar bizi bekliyor. Ön bölümde ızgara, tampon ve ışıklandırma grubunun tamamını içerisine alan bu görsel değişim, arka bölümde ise halihazırda satışta olan VW Caddy’nin dinamiklerini birebir yansıtıyor. Üst donanım seviyelerinde krom detayların artırılarak kalite algısının yukarıya taşındığı ürün gamında, Active paketi şüphesiz en merak edilenlerden birisi olacak. Binek modellerden de tanıdığımız bu rozetle birlikte Tourneo’nun jant seti, yerden yükseklik değeri ve gövde-tampon eklentileri arazi nitelikleri baz alınarak yeniden yoğuruluyor. Gövdeden bahsetmişken Tourneo’nun uzun ve kısa aks mesafeli olmak üzere iki seçenekle tercih edilebileceğini de belirtmeden geçmeyelim. Standart gövde tipinde 2.600 litrelik bagaj alanıyla gelen ailede, uzun aks mesafeli versiyonda bu değer 3.100 litreye kadar esneklik gösterecek.

Ürün gamının 7 kişilik koltuk dizilimiyle satışa sunulacak olması da öne çıkanlar arasında. Motor tarafına geçtiğimizde ise bileri bir adet benzinli ve iki adet dizel motor karşılıyor. Tamamı Volkswagen’den gelen bu ünitelerin benzli tarafında 1,5 litrelik ünite 115 beygir güç ve 220 Nm tork üretiyor. Standart olarak manuel şanzımanla gelen bu motoru kullanıcılar 7 kademeli otomatik şanzımanla da kombin edebilecek. Dizel tarafında ise 2.0 litrelik ünitenin iki farklı performans aralığı var. Giriş seviyesinde 110 beygir güç ve 280 Nm tork sunan motorun Türkiye’ye gelen üst kademesindeki değerleri 122 PS güç ve 320 Nm tork şeklinde.