Ford DSFL etkinliği tamamlandı

, , Ford DSFL etkinliği tamamlandı için yorumlar kapalı

Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi olan “Ford Sürüş Akademisi” (Ford Driving Skills For Life) bu yıl 5.kez düzenleniyor. 2003 yılından bu yana dünya çapında milyonlarca genci bilinçlendiren bir etkinlik. Türkiye’de 27-28 Aralık tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte 300’ün üzerinde genç sürücü Ford Sürüş Akademisi eğitimlerini aldı.

18-24 yaş aralığındaki gençleri hedefleyen ve yoğun ilgi gören, kontenjanları günler öncesinden dolan eğitim 3 saatlik seanslar olarak gerçekleşti. 4 aşamadan oluşan programda, direksiyon başında mesaj yazma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de uygulamalı olarak gösterildi. Ford Sürüş Akademisi organizasyonuna katılan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk genç sürücülerin bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek: “Ford’un yaptığı araştırmalar, dünya çapında 18-24 yaş arasındaki gençlerin başlıca ölüm nedenleri arasında trafik kazalarını göstermektedir. Genç sürücülerin deneyim eksikliğini gidermek amacıyla uluslararası olarak yürütülen ve gençler üzerinde belirgin anlamda olumlu etkileri görülen Ford Sürüş Akademisi projesinin Türkiye’de de genç sürücülerle buluşmasını istedik.” şeklinde konuştu.

Easy Drift, Slalom Sürüş, Refleks Tahtası gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye’de bu önemli görev; Türkiye’nin en önemli motor sporları simgelerinden biri olan Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotları Serdar Bostancı ve Murat Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Türkiye tarihinde ilk defa Avrupa Ralli Kupası’nı kazanarak tarihe geçen Murat Bostancı, Ford Sürüş Akademisi kapsamında sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaştı.