Renault, 2024’e kadar Hindistan için hatchback EV versiyonu düşünüyor

, , Renault, 2024’e kadar Hindistan için hatchback EV versiyonu düşünüyor için yorumlar kapalı

Renault tarafından yapılan çalışma, Fransız otomobil üreticisinin diğer operasyonlarından çıkarmayı planladığı bir EV ünitesine yatırım konusunda ortağı Nissan Motor ile çözülmemiş müzakereleri uzatırken bile elektrifikasyon planlarında nasıl ilerlediğinin altını çiziyor. Ayrıca, 2022’de herhangi bir büyük pazar arasında en hızlı büyümeyi kaydeden Hindistan’daki otomobil pazarının değişen algısına da işaret ediyor. EV’ler geçen yıl araba satışlarının yüzde 1’inden az olma yolunda ilerliyordu ancak hükümet yüzde 30’luk bir hedef belirledi. yüzde 2030’a kadar ve bir dizi sübvansiyonla uluslararası otomobil üreticileri için tedarikçi çekmede son zamanlarda başarılı oldu.

İnsanlar Reuters’e verdiği demeçte, Renault’nun Kwid hatchback’in Hindistan yapımı elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeye çalıştığını söyledi. İncelemenin potansiyel talebi, fiyatlandırmayı ve EV’yi yerel bileşenlerle inşa etme yeteneğini değerlendireceğini söyleyen insanlardan biri, herhangi bir lansmanın 2024’te geç olacağını da sözlerine ekledi. Söz konusu kişi, bu hamlenin, Renault’nun 2022’de bir önceki yıla göre daha az otomobil satmasına rağmen kârlılığını sürdürdüğü bir ülkede satışları yeniden canlandırmaya yönelik daha geniş planının bir parçası olduğunu söyledi.Renault Hindistan, ürün planları hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak şirketin CEO Luca de Meo tarafından açıklanan stratejinin bir parçası olarak “küresel olarak elektrifikasyona güçlü bir şekilde odaklandığını” ve “Hindistan’ın grup için kilit pazarlardan biri” olduğunu söyledi. S&P Global Mobility tarafından yapılan bir tahmine göre Hindistan, Japonya’nın yerini alarak binek ve diğer hafif araçlar için dünyanın üçüncü büyük pazarı olmaya hazırlanıyor. Sektör genelindeki satışlar, 2022’de tahminen yüzde 23 artarak 4,4 milyon araca ulaştı.

Bu, pazarın gelecek yıl 2019 seviyelerinin altında kalmasının beklendiği ABD ve talebin zayıfladığı Çin’in görünümüyle çelişiyor. Renault, Aralık ayında Nissan ile EV ünitesi için bir bölme şartlarında anlaşmayı umuyordu, ancak Japon otomobil üreticisinin fikri mülkiyetinin korunması da dahil olmak üzere bir dizi konudaki endişeleri nedeniyle tartışmalar yavaşladı. Kaynaklardan biri, “Hindistan, Renault-Nissan’ın gelecekteki projelerinde önemli bir rol oynayacak, ancak ittifakın yeniden yapılandırılmasına ilişkin küresel bir anlaşmaya varılmadan yerel planlar kesinleşmeyecek” dedi. Hindistan’da elektrikli otomobil satışlarına hakim olan yerli otomobil üreticisi Tata Motors ile Stellantis, Hyundai Motor ve SAIC’den MG Motor gibi yabancı oyuncular EV lansmanları için sıraya giriyor.

Renault, Kwid EV’nin Çin’de halihazırda City K-ZE adıyla satılan ve Fransa’ya Dacia Spring adıyla ihraç edilen bir versiyonunu üretiyor. 2022’de Fransa’da en çok satılan ikinci EV olan Spring, 230 kilometrelik bir menzile ve hükümet teşvikleri hariç 20.800 Euro’luk (21.869 $) başlangıç ​​fiyatına sahip. İlk kişi, Hindistan’daki teşviklere hak kazanmak için Renault’nun otomobili güney Hindistan’daki ittifak fabrikasında üretmesi ve bileşenleri yerel olarak tedarik etmesi gerektiğini söyledi. Hindistan fabrikasının çoğunluğu Nissan’a ait. Renault şu anda Hindistan’da Kwid hatchback, Kiger SUV ve yedi koltuklu Triber üretiyor. Satışları 2022’de yüzde 9 düşüşle yaklaşık 87.000 adede geriledi ve pazar payı yüzde 2’nin biraz üzerine düştü. Yetkili, Hindistan’ın yeniden başlatılmasının bir parçası olarak Renault’nun büyük şehirlerdeki bazı büyük bayiliklerini yenilemeye ve yükseltmeye yatırım yapmayı planladığını söyledi. Şirket, Hindistan’da 500 satış noktası olduğunu söyledi.