Charbel’in çok başarılı olacağına inanıyorum,  Nissan’da enerji yükseldi

, , Charbel’in çok başarılı olacağına inanıyorum,  Nissan’da enerji yükseldi için yorumlar kapalı

 
+Nissan bir ara kan kaybetmişti, şimdi nasıl durumu? Yönetim de değişti.
-Yönetimin değişmesi ve yeni araçların gelmesiyle beraber iyi bir ivme yakaladı. Çok iyi bir lansman yaptı, son dönemlerin en iyi lansmanıydı. Sapanca’daydı, biz bayiler kısmında vardık. Başarılı bir lansmandı. Arabaların hepsinin kullandırılması markaya inanmak açısından iyiydi. Yeni Genel Müdür Charbel Abi Ghanem  çok iyi bir doku tuttu. Çok güzel işler çıkartıyor.
+Eskiden yabancı genel müdürler Türkiye’ye pek uyum sağlayamazdı o yüzden de Türk genel müdür vardı. Son dönemde Nissan’da bu anlayış terse döndü. Türk genel müdür başarısız oldu, yabancı genel müdür geldi. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? Hepsini yakından yaşamış bir Nissan bayisisiniz.
-Başarısızlığı da bir tek ona yüklememek lazım. Çünkü Renault & Nissan birlikteliğinde de dönemsel olarak bir düşüş oldu. O talihsiz bir döneme geldi, hepsi üst üste geldi. Pandemide Nissan’ın yöneticilerinin Türkiye’ye ziyaretleri çok azaldı.  Avrupa ziyaretleri yaptığı zaman Türkiye pazarını daha iyi anlıyordu. Mesela Emre Bey (Emre Doğueri)  e-Power’in lansmanında olsaydı daha farklı olabilirdi, onu değerlendirmek çok zor. Ama Charlbel tam Türk psikolojisinde, bayilere çok yakın.
+Ben hatırlıyorum eskiden Emre bey zamanında bayiler çok mutsuzdu.
–       Evet Charbel çok hızlı tepki veriyor, sahaya iyi cevap veriyor.
+Bize yani gazetecilere karşı da öyle.
-Evet. Çok başarılı, iletişimi inanılmaz kuvvetli. Bayilerin hepsinde tekrar enerji yükseldi. O yüzden çok iyi zamanda çok iyi bir kan değişikliği, arkasından iyi bir lansman…
+Evet biz de Nissan lansmanında Sapanca’daydık. Hakikaten o olumlu değişen enerjiyi gördük, hissettik.  Charbel her gazetecinin profilini biliyor, yazısını biliyor. Çok samimi bir kere…
-Evet iletişimi çok kuvvetli. Nissan’da işler iyi gidiyor.
 
+ Yeni Qashqai var, X Trail var. Onlar nasıl gidiyor?
-Onlarla iyi gidiyor ama showroom trafiği arttığı zaman Micra da satılıyor, Juke de satılıyor. Bu işte bir tane çapanız olacak. Siz iyi satışçıysanız showroom’a gelene Micra’yı da satıyorsunuz. e-Power parladığı zaman showroom’un içindeki bütün arabalar satılıyor.  Çünkü adam e-Power almaya geliyor, karısı da Micra’yı beğeniyor. İçeriye insanı sokamazsanız hiçbir arabayı satamıyorsunuz. O yüzden Charbel’in çok başarılı olacağına inanıyorum ben, tekrar bir enerji yükseldi Nissan’da.
+e-Power çok farklı bir teknoloji Satışları nasıl gidiyor?
-Satışları çok iyi gidiyor. Eskiden hibrit araçlarda araba hem elektrikli hem içten yanmalı motordan bir o bir o devreye giriyordu. Şimdi yeni sistemde sadece elektrikli, aktarım organlarına sadece elektrikli motordan gidiyor. Elektrikli motorun şarjının azaldığı yerlerde içten yanmalı motor devreye giriyor. Aslında Avrupa’da birçok yerde aktarma organlarına elektrikli gittiği için o arabalar tam elektrikli de kabul edilmeye başlandı ama maliyet sisteminde Türkiye’de o şekilde kabul görmedi. Bence çok başarılı, 1100-1150 kilometre yapabiliyor. Çok sessiz, torku çok yüksek yani içten yanmalı motorlarda hissedilen güç kayıpları olmuyor.