Şimdiye kadar ki en güçlü Alpina B5 GT tanıtıldı.

, , Şimdiye kadar ki en güçlü Alpina B5 GT tanıtıldı. için yorumlar kapalı

Şu anda 145.500 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan ve hem sedan hem de Touring station gövde stilleriyle sunulan yeni BMW Alpina B5 GT, 625bhp ve 626lbft tork üreten çift turboşarjlı 4.4 litrelik V8 benzinli motorla çalışıyor. Her ikisi de 612bhp ve 590lb ft üreten BMW Alpina B8 Gran Coupe ve BMW Alpina XB7 SUV’u geride bırakıyor. Standart B5, şimdiden göz dolduran 612bhp üretiyor. Sedan 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,4 saniyede ulaşabilirken, Touring aynı rakama 3,6 saniyede ulaşıyor.
Alpina, standart B5’e göre güçteki artışın, optimize edilmiş hava girişlerine ve motor yazılımı güncellemelerine ve basınçları artırmaya bağlı olduğunu söylüyor. Diğer değişiklikler arasında, yeni bir kubbe-bölme dikmesi ve optimize edilmiş yuvarlanma desteği ile ön uç takviyesi sayesinde güçlendirilmiş yol tutuşu yer alıyor. B5 GT, önde 395x36mm ve arkada 398x28mm ölçülerinde Brembo fren disklerine sahip 20 inçlik jant mevcut.İçi Nappa veya Merino deri, ceviz ağacı kaplama ve B5 GT yazısı ile tamamlandı. Spor koltukların yanal desteği iyileştirdiği ve konforu artırmak için Alcantara merkezleri kazandırdığı söyleniyor. Direksiyon simidinin arkasında dijital bir gösterge paneli bulunmakta. Her araba aynı zamanda merkez konsola eklenmiş benzersiz bir paslanmaz çelik üretim levhasına sahipken, motor bölmesinde modelin üretim numarası gösteriliyor.
Diğer standart kit, ısıtmalı direksiyon simidi, Harman Kardon surround ses sistemi ve Antrasit tavan kaplamasını içerir. B5 GT sadece 250 örnekle sınırlı ve sipariş defterleri şimdiden açıldı. Alpina, teslimatların Temmuz ayında başlayacağını söyledi.