Toyota gözünü B-SUV ve Hibrit pazarına çevirdi!..

, , Toyota gözünü B-SUV ve Hibrit pazarına çevirdi!.. için yorumlar kapalı

Yaris Cross basın lansmanında yeni model ve segment hakkında değerlendirmeler yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Yeni Yaris Cross modeli, Türkiye’de önümüzdeki dönemin en iddialı modellerinden biri olacak. Kendini kanıtlamış Toyota SUV ailesinin en yeni üyesi Yaris Cross’un kısa zamanda büyük bir hayran kitlesine sahip olacağını düşünüyorum. Tamamen yepyeni bir model olan Yaris Cross güçlü ve dinamik tasarımı, geniş iç hacmi ve fonksiyonel özellikleriyle farklı segmentlerden pay alabilecek potansiyele sahip. Tavan yüksekliği, diz mesafesi, sürüş konforu ve donanımlarıyla B segmenti bir araçta kolay bulamayacağınız standartları sunuyor. Günümüzde segmentlere yönelik kalıplar SUV dominasyonuyla kırılmaya başladı. Toyota’nın yeni SUV stratejisi kapsamında Cross ürün ailesinin ilk ürünü Yaris Cross ile SUV ürün gamı daha da güçleniyor” dedi.
 
“Yaris Cross ile yıl sonuna kadar en az 1000 adetlik hedefimiz var”
Dünyada Yılın Şehir Otomobili seçilen Yaris Cross’un segmentinde eşsiz bir konumda olduğunu ifade eden Bozkurt, “2022’nin ortasında satışa sunduğumuz Yaris Cross için şimdiden çok fazla talep olduğunu söyleyebiliriz. Yıl sonuna kadar alabildiğimiz adet 1000 olduğu için hedefimiz bu şekilde olacak. Önümüzdeki yıl ne kadar araç alacağımız henüz netleşmedi ancak bu aracın normal pazar şartlarında, araç bulunabildiği koşullarda yaklaşık 10 bin adetlik bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi SUV segmenti çok fazla büyümeye başladı. SUV segmenti içerisinde ise B-SUV yüzde 57’lik bir pay ile günümüzde en büyük SUV segmenti haline geldi. oldu. Bu açıdan Yaris Cross’un potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade edebiliriz” diye konuştu.
 
“Hibrit soranların sayısı son 3 ayda hiç olmadığı kadar arttı”
Yakıt fiyatlarının ve çevre bilincinin arttığı bu dönemde hibritlere olan ilgiden söz eden Bozkurt, “Son 3-4 ayda daha önce hiç olmadığı kadar hibrit araç soran oldu. Şu anda çok ciddi oranda tüm modeller için herkes hibrit soruyor. Hibrit talebi artıyor çünkü birçok avantajının yanında önemli ölçüde bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Hibritlere talebin arttığı bu dönemde, Yaris Cross modelinde de, satış hedefimiz yaklaşık yüzde 50 oranında hibrit, yüzde 50 oranında benzinli model satmak olacak” dedi.
 
“Corolla Cross da sonbaharda geliyor”
Yaris Cross ile Toyota’nın Cross ailesinin ilk ürününü lanse ettiklerini belirten Bozkurt, “Toyota SUV ürün gamı anlamında önemli bir yere geldi. Yaris Cross, C-HR, RAV4 ve Land Cruiser olmak üzere geniş bir SUV yelpazesi sunmaya başladık. Aynı zamanda sonbaharda, büyük bir merakla beklenen Corolla Cross’u da Türkiye’ye getirerek SUV ürün gamını daha da güçlendireceğiz” dedi.
 

 
“Toyota Garanti ON ile servise giriş arttı”
Toyota’nın tüm modellerimizde olduğu gibi Yaris Cross’un da sektörde öncü olan ‘Toyota Garanti ON’ uygulaması kapsamında 10 yıla kadar garanti altında olduğunu ifade eden Bozkurt, “Nisan ayında başlattığımız ‘Toyota Garanti ON’ uygulaması servis girişlerimizde önemli artışların yaşanmasını sağladı. Müşterilerin hiçbir ekstra ücret ödemeden sadece periyodik bakımla garanti uzattığı uygulamamıza yoğun bir ilgi gösteriliyor. Bu avantajdan yararlanmak isteyen müşterilerimizin her geçen dönem artarak daha fazla servis girişi gerçekleştireceğini tahmin ediyoruz” dedi.
 

 
İki motor ve zengin donanım seçenekleri ile geldi
Toyota’nın zengin SUV geçmişini ve pratik otomobiller konusundaki deneyimini bir araya getiren Yaris Cross, Türkiye’de satışa sunuldu. B-SUV segmentinin iddialı yeni temsilcisi Yaris Cross, lansmana özel 667.800 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota plazalardaki yerini aldı. B-SUV segmentindeki tek tam hibrit seçeneği olan Toyota Yaris Cross Hybrid ise, 702.600 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Toyota’nın yeni SUV’u Yaris Cross, Türkiye’de 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Benzinli versiyonlar; Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack; hibrit versiyonlar ise Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack ve Passion X-Pack donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor.