“Kasko değer listesi”nde ilkel uygulama

, , “Kasko değer listesi”nde ilkel uygulama için yorumlar kapalı

Daha önce bu liste ayda bir hazırlanıyordu. Ancak ikinci el otomobil pazarındaki aşırı hızlı hareketlilik nedeniyle bu listeleme işini önce ayda 2,  daha sonra da ayda 3’e çıkarttı.  Ancak içinde yaşadığımız şu ekonomik ortamda TSB’nin çalışma yöntemleri sorgulanır oldu. TSB’nin, artık çağdışı kalmış listeleme yöntemleriyle sektörün gerisinde olduğu zaten eleştirilerin odak noktasını oluşturuyordu. TSB’nin içinde yaşadığımız  dijital çağda hala manuel listeleme yapması sektör paylaşları tarafından da tüketiciler tarafından da eleştiriliyor. 2. El otomobil fiyatlarının saat başı bile değiştiği günümüz şartlarında,  ayda 3 kez bile güncellenecek olması sorunlara çözüm getirmeyeceği iddia ediliyor. TSB’nin bu soruna dijital çözüm bulması gerekiyor.
 

 
Cardata’dan dijital ve anlık çözüm !
 
İkinci el araç fiyatlarında yılın başından bu yana yaşanan fiyat artışlarının ardından araçların alım-satımında kritik öneme sahip olan “araç değeri” en çok gündeme gelen konular arasına girdi. Gün içerisinde dahi anlık olarak değişim gösteren ikinci el araç fiyatları nedeniyle sigorta sektörünün yararlandığı ikinci el fiyat listeleri güncelliğini koruyamadı. Bu sürecin ardından ikinci el araç fiyatlarının; günlük, hatta anlık doğru bilgileri içermesinin önemi daha da arttı.
 
İkinci elde anlık değişim!
Konu hakkında açıklamalarda bulunan otomotiv dünyasının data analizi konusunda lider firması Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, araç değerinin ikinci el araç fiyatlarındaki yükselişin ardından daha fazla gündeme gelmeye başladığını söyledi. İkinci el araç fiyatlarının son dönemlerde neredeyse gün içerisinde değişmesi nedeniyle kullanılan ikinci el fiyat listelerinin güncelliğini koruyamadığını belirten Yalçın, “İkinci el araçlardaki fiyat artışı Ocak-Haziran dönemi arasında ortalama yüzde 60’ı buldu. Hatta artık gün içerisinde değişim söz konusu. Anlık değişimi de ayda birkaç kez yayımlanan listelerle yakalamak artık mümkün değil. Bu süreç; araç değerini belirleyen sigorta şirketleri ile finans kuruluşlarını olumsuz etkiledi. Yaşananlar, sigorta şirketlerinin karlılıklarını düşürebilecek noktaya geldi. Hatta bu kuruluşlar, araçların değerleri konusunda tüketiciler nezdinde zor durumda kalmaya başladı. Biz de Cardata olarak; sigorta kuruluşlarına anlık ikinci el araç fiyatlandırma uygulaması hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetimizle sigorta şirketlerinin ve finans kuruluşlarının karlılığını artırdığımız gibi, bu şirketlere anlık, güncel fiyatları içeren sistemimizi sunuyoruz” diye konuştu.
 
 
“10 yıldır sigorta şirketlerine hizmet sunuyoruz”
Söz konusu hizmetlerinin hem sigorta şirketleri ve finans kuruluşları hem tüketici hem de sektör nezdinde son derece önemli olduğunun altını çizen Yalçın, “Cardata olarak; 10 yıldır sigorta şirketlerine anlık ve güncel online ikinci el araç fiyatları sunuyoruz. Hizmetimiz sayesinde sigorta şirketleri ve finans kuruluşları anlık ve güncel ikinci el fiyatlarına hızlıca erişebiliyor. Böylece söz konusu şirketler ve kuruluşlar da zaman ve maliyet avantajına sahip oluyorlar” açıklamasını yaptı.
 
Cardata’dan 15 yaş üstü araçlar için rayiç değer çalışması!
Sektörde 15 yaş üstü araçların rayiç değer tespitinde güçlükler yaşandığının da altını çizen Yalçın, Cardata olarak ayrıca 15 yaş üstü araçlar için rayiç değer çalışması yaptıklarını söyledi. Yalçın, doğru ve güvenilir veri kaynağı ile hazırladıkları bu uygulamanın da sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağladığını vurguladı.