Passat’ın yerini alacak VW I.D. Aero tanıtıldı!

, , Passat’ın yerini alacak VW I.D. Aero tanıtıldı! için yorumlar kapalı

Volkswagen, ID ailesinin yeni üyesi ID. AERO konsept modelini tanıttı. Tanıtımda araç ile ilgili bilgiler veren Volkswagen Binek Araç CEO’su Ralf Brandstätter, yeni modelin duyguları harekete geçiren, son derece aerodinamik bir tasarıma sahip olduğunu vurguladı. 600 kilometreden fazla menzile sahip olacak model ayrıca son derece geniş bir yaşam alanı ve kaliteli bir iç mekanı sunuyor.  Brandstätter : “ACCELERATE stratejimiz kapsamında, ürün gamımızla elektrikliye geçiş sürecini bütün hızıyla sürdürüyoruz. ID.4’ün ardından bu model, Avrupa, Çin ve ABD bölgelerine yönelik bir sonraki global otomobilimiz olacak.” dedi.

 

Konsept araç, neredeyse beş metre uzunluğa sahip. Zarif eğimli coupe tarzında tavan çizgisi, 0,23’lük mükemmel bir sürtünme katsayısı elde edilmesine yardımcı oluyor. Volkswagen’in modüler elektrikli platformu (MEB), uzun bir aks mesafesi ve dolayısıyla sıradışı geniş bir iç mekan sağlıyor. ID. AERO, 77 kWsa’lik güce sahip bir lityum iyon batarya ile donatılıyor. Verimli güç-aktarma sistemi ve gelişmiş aerodinamik özelliklerin etkileşimi sayesinde ID. AERO, 620 kilometreye (WLTP) kadar menzil sunuyor.

Çin’de elektrikli hamlesi hızlanıyor 

Volkswagen, ACCELERATE stratejisinin bir parçası olarak Çin’de elektrikliye geçiş hamlesini hızlandırıyor. ID.3, ID.4 ve ID.6’dan sonra ID. AERO’nun seri üretim versiyonu, 2023’ün ikinci yarısında tamamen elektrikli dördüncü model olarak, Volkswagen’in Çin’deki ürün ailesine katılacak. Bölgesel stratejiye uygun olarak Volkswagen, Çin’de sürdürülebilir araçların lider tedarikçisi olmayı hedefliyor. 2030 yılına kadar, Çin’de satılan en az her iki araçtan birinin elektrikli olması öngörülüyor.

Aerodinamik yapısı, geniş ışık şeritleri ile özgün ve zarif tasarım

ID. AERO’nun tasarımı, ID. ailesinin tasarım dilini ilk kez üst orta sınıf bir sedana aktarıyor. Rüzgar, aerodinamik olarak tasarlanan ön cephe ve tavan boyunca akıyor. Türbin tasarımına sahip çift renkli sportif 22 inçlik jantlar, neredeyse aynı hizada olacak şekilde çamurluklara entegre ediliyor. Klasik kapı kolları yerini hava direncini daha da azaltan aydınlatmalı dokunmatik yüzeylere bırakıyor. Otomobilin aerodinamik siluetinin temelini arkaya doğru eğimli tavan çizgisi oluşturuyor. Güçlü omuz çizgisi ve tavan çizgisi sedanın daha dinamik görünmesini sağlıyor.

ID. AERO konsept otomobili, metalik buzul mavi renkle tanıtıldı. Bu renk, renk pigmentleri üzerine ışık düştüğünde altın bir ışıltı oluşturuyor. Tavan ise gövde ile kontrast oluşturacak şekilde siyah renkte tasarlanmış.

Ön cephe ID. ailesine özgü petek doku ile dikkat çekiyor. Petek dokuya sahip tampon bölgesi, ID. AERO tasarımına uygun olarak yatay bir şekilde ikiye bölünmüş durumda. Aydınlatmalı Volkswagen logosunun solu ile sağı, yenilikçi IQ.LIGHT – LED matrix farlar, çamurluklar ve yan kısımlarda bulunan ışık şeritleri, ID. AERO’yu benzersiz kılıyor. Işık şeridi, arka kısımda da kesintilerle görsel olarak devam ediyor. Arka tasarım, koyu ışık şeridi ve seçkin petek dokulu LED arka stop lambalarına sahip. 

ID. AERO, MEB platformunun çok yönlülüğünü ortaya koyuyor

ID. AERO, Volkswagen’in farklı tasarım ve büyüklükteki araçlara uyarlanabilen tamamen elektrikli MEB platformunun esnekliğini gösteriyor. MEB platformu, kompakt crossover’dan SUV’lara, minibüsten büyük hacimli sedana kadar farklı model tiplerinde kullanılabiliyor. MEB, ID. AERO ile ID. ailesinin orta sınıf sedan segmentine girişini müjdeliyor. 

Avrupa versiyonu Emden’de üretilecek

ID. AERO’nun Avrupa versiyonunun 2023’te Emden fabrikasındaki montaj hattından çıkması bekleniyor. Emden fabrikası, markanın model yelpazesinin elektrikliye geçişi ve yeni araç filosunun CO2 emisyonlarının azaltılmasına önemli katkı sağlayacak.