VinFast teslimatını tamamladı

, , VinFast teslimatını tamamladı için yorumlar kapalı

1 ay süren yolculuğun ardından VinFast’in araçları A.B.D’ye ulaştı. Bu şekilde VinFast, artık A.B.D ve Kanada’da da faaliyet sergileyen elektrikli otomobil üreticisi haline ulaştı. A.B.D’ye gönderilen araçların büyük çoğunluğunu VF 8 modeli oluşturuyor. Araçlar özel olarak üretilmiş VF 8 City Edition modeline sahip ve tüm araçlarda sürüş destek sistemleri bulunuyor. VinFast hem batarya için hem de araç için 10 yıllık bir garanti sunuyor. Ek olarak 7 gün 24 saat yol yardımı hizmeti de sunuluyor.

VinFast’in sitesinde olan bilgileri kontrol ettiğimizde VF 8 SUV modeli $59.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor ve çift motorlu dört çekişli bir sistem ile karşımıza çıkıyor. Bu şekilde VF 8, EPA’e göre 288 km menzili sunabiliyor. VF 8’de 87.7 kWh’lik bir batarya bulunuyor ve özelliklere bağlı olarak Eco veya Plus – 0’dan 100 km/sa hıza sırasıyla 5.8 saniye veya 5.3 saniyede çıkabiliyor.

Amerika pazarına açılmak VinFast için oldukça önemli. Yeni kurulan firmalardan biri olması sebebiyle bu tarz adımlar atarak pazarı büyütmek VinFast için oldukça karlı olabilir. Aynı zamanda yeni müşterilere ulaşılarak markanın bilinirliği de artırılabilir.